Așa cum am așteptat cu toții, canotajul românesc a început cu dreptul un an extrem de important, an în care se pregătește marele asalt de la Tokyo, din 2020.
8 medalii de aur în prima zi a regatei internaționale ”Memorial Paolo D’Aloja” sunt doar începutul unui an care – după cele 36 de medalii din 2018 – ne va arăta, din nou, forța, dăruirea, curajul și măreția acestor fete și băieți, oameni și sportivi cu adevărat extraordinari!

Așadar: OPT CUPE ȘI MEDALII DE AUR PENTRU CANOTORII ROMÂNI, în prima zi a puternicei regate internaționale ”Memorial PAOLO D’ALOJA” de la Piediluco!
Pe lângă succesele obținute de dublele campioane mondiale GIANINA BELEAGĂ și IONELA LIVIA COZMIUC (la dublu vâsle categorie ușoară) și de vicecampionii mondiali MARIUS COZMIUC și CIPRIAN TUDOSĂ (la dublu rame), au mai fost încă 6 medalii de aur pentru fetele și băieții noștri pe apele lacului italian! Laureații sunt:

La feminin, patru rame (4-), primele trei locuri au fost românești! BEATRICE PARFENIE, VIVIANA BEJINARIU, MĂDĂLINA BEREȘ, IULIANA POPA (locul 1, cu 06:55:75), CRISTINA POPESCU, AMALIA BEREȘ, MĂDĂLINA CAȘU, ROXANA PARASCANU (locul 2), MĂDĂLINA HEGHEȘ, GEANINA JUNCANARIU, ANDREEA BUDEANU, IULIANA BUHUȘ (locul 3).

Masculin, dublu rame, MARIUS COZMIUC, CIPRIAN TUDOSĂ, locul 1, cu 06:41:07.

Feminin, dublu vâsle, ANCUȚA BODNAR, SIMONA RADIȘ (în foto, locul 1, cu 07:15:30), NICOLETA PAȘCANU, VASILE GEORGIANA (locul 4), ELENA LOGOFĂTU, TABITA MAFTEI (locul 5), IULIANA MIHAI, ELENA ROȘU (locul 7).

Masculin, dublu vâsle (2x), medalii de aur pentru vicecampionii europeni IONUȚ PRUNDEANU și MARIAN ENACHE, cu timpul de 06:29:05.

Masculin, patru rame (4-), medalii de aur pentru campionii europeni en-titre de seniori și campionii mondiali en–titre de tineret MIHAI VASILE ȚIGĂNESCU, COSMIN PASCARI, ȘTEFAN BERARIU, CIPRIAN HUC, cu timpul de 06:10:06.

La feminin, dublu vâsle categorie ușoară, aur pentru dublele campioane mondiale (2017 și 2018) IONELA LIVIA COZMIUC și GIANINA BELEAGĂ, cu 07:20:13.

La feminin dublu rame (2-), medalii de aur pentru IOANA VRÂNCEANU și DENISA TÎLVESCU 07:25:08. Am câștigat și medalii de argint prin fostele campioane mondiale de junioare ADRIANA AILINCĂI și MARIA TIVODARIU. Pe locul 6 s-au clasat MAGDALENA RUSU și ROXANA ANGHEL.

La masculin opt plus unu (8+), primele două locuri au fost ocupate de bărcile României! Pe locul 1, echipajul VLAD AICOBOAE, COSMIN MACOVEI, ALEXANDRU MATINCĂ, CONSTANTIN RADU, CRISTI PÎRGHIE, MUGUREL SEMCIUC, CONSTANTIN ADAM, SERGIU BEJAN și ADRIAN MUNTEANU, cu timpul de 05:44:27.
Pe locul 2 s-au clasat GEORGE CATRUNA, DORIN SIMION, FLORIN CEOBANU, IULIAN CHELARU, ANDREI LUNGU, ADRIAN DAMII, ALEXANDRU CHIOSEAUA, ALEXANDRU DANCIU și DANIELA DRUNCEA., cu 05:50:17.

La masculin, simplu, MIHAI CHIRUȚĂ, campion european de tineret, s-a clasat pe locul 4.

Antrenor loturi olimpice: Antonio Colamonici. Antenor federal: Dorin Alupei.

23 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =