Astăzi, Curtea Constituţională (CCR) decide dacă completurile de trei judecători de la Înalta Curte au fost sau nu constituite corect.

Liviu Dragnea şi-a delegat recent funcţia de preşedintel al Camerei Deputaţilor. Coincidenţă sau nnu, exact atunci cel căruia i-a delegat funcţia a sesizat CCR asupra nelegalităţii constituirii completurilor de trei judecători de la Înalta Curte.

Curtea Constituţională a decis să amâne pentru astăzi luarea unei decizii. Conform legii, judecătorii din completurile de trei nu trebuie să fie neapărat, dar pot să fie specializaţi în infracţiuni de corupţie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pare cât se poate de conştient de acest lucru.

„Bineînţeles că discuţia nu se poartă dacă ÎCCJ a acţionat legal sau nu, ci ce efecte ar putea avea…Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum.

Ce va face CCR-ul mâine? O să discutăm după… Eu, ştiţi bine, nu cred că a fost vreo excepţie, indiferent care au fost deciziile CCR, le-am respectat şi am comentat puţin, aproape deloc, despre ce a decis Curtea Constituţională.

Au fost decizii care au dat câştig de cauză unora, altă dată altora, au acceptat, au respins, dar judecătorii CCR trebuie respectaţi şi toate deciziile trebuie respectate.

Pentru noi e de nediscutat nerespectarea sau comentarea unor decizii ale CCR, aşa cum, din păcate, alţii, în frunte cu preşedintele României, nu le iau în seamă şi nu le respectă'”, a spus Dragnea.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat în dezbatere sesizarea formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, context în care acesta a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Este interesant de constatat că Dragnea nu spune acum „nu sunt vinovat pentru fapte de corupţie”, ci „nu am fost judecat de completul potrivit”.

159 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here