Caută
Close this search box.

Barna, după decizia CCR privind „Fără penali”: Ne spune că normalitatea n-a plecat din România

usr

Mai urmează două lupte majore, a spus marți seară Dan Barna, la Digi24, după ce CCR a hotarat că inițiativa legislativă de revizuire a Legii fundamentale, care aparține USR, intitulată „Fără penali în funcții publice”, este constituțională. „Această decizie aduce speranță și ne spune că normalitatea n-a plecat din România”, a adăugat el.

„O decizie corectă, normală. E o victorie a decenței. Inițiativa a fost susținută cu toate resursele, a fost luptă după luptă. Strângerea de semnături a pornit cu polițiști locali fugărind colegii prin parcuri. A continuat cu corturile furate, la Tulcea. S-au găsit apoi dosite în spații ale primăriei. Primarii care au bruscat colegi sau au refuzat să valideze semnăturile. Lupta în Paralament, cu Dragnea care ne vorbea de copiatoare pentru cărți rare”, a spus Dan Barna.

„E o victorie mare”, a subliniat el.

„România nu își mai permite să aibă penali în funcții publice. Această cerință e legală și constutuțională. A fost o chestiune de asumare, acest milion de oameni primesc astăzi un răspuns foarte valoros. Mai urmează două lupte: una majoră în Parlament, să ajungă pe ordinea de zi, și apoi să meargă la un referendum. De data aceasta nu este consultativ, va modifica Constituția direct. Este fără precedent ca efecte”, a adăugat liderul USR.

El a adăugat că nu l-a surprins decizia unanimă a judecătorilor CCR, afirmând că orice om, indiferent cu cine votează, nu e de acord ca un hoț să se ocupe de banii publici.

„În vestul Europei e o morală minimă. La noi, Liviu Dragnea ne explică de doi ani că dacă ești condamnat ești cu atât mai îndreptățit să conduci. Vâlcov este condamnat pentru furt din bani publici și el face bugetul statului român”, a mai spus Barna.

„Această decizie aduce speranță și ne spune că normalitatea n-a plecat din România. Alianța USR-PLUS promite că, fie în câteva luni, fie în 2020, când vom câștiga alegerile, să avem asta în Constituție. Dacă nu aveam problema asta, azi discutam despre autostrăzi, spitale, nu cum să scape Dragnea de pușcărie”, a adăugat președintele USR.

Întrebat ce partide au fost constant împotriva inițiativei „Fără penali în funcții publice”, Dan Barna a răspuns că „PSD-ALDE”.

„Au mai existat și primari de la alte partide, din opoziție, prefer să cred că pe persoană fizică, care au blocat sau au uitat semnăturile. Azi mai există primării care n-au eliberat semnături, pentru că n-au avut chef. Au considerat că e primăria lor de acasă”, a precizat liderul USR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri