Caută
Close this search box.

Carmen Dan răspunde acuzațiilor aduse de Cătălin Ioniță, șeful DGA

carmen dan

Acuzaţii grave la adresa ministrului de Interne, aduse de şeful unei instituţii din subordine. Chestorul Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, susţine, într-o scrisoare deschisă, că schimbările pe care Carmen Dan vrea să le facă în DGA l-ar viza în mod direct.

Cătălin Ioniţă readuce în discuţie şi episodul de la începutul anului 2018, când a fost subiect principal în disputa dintre Carmen Dan şi fostul premier Mihai Tudose.

Chestorul spune că, atunci, nu a fost de acord să devină şef al Poliţiei Române, aşa cum a declarat la acea vreme Carmen Dan, şi că a acceptat să preia funcţia în urma unor presiuni.

Replica ministrului de Interne a venit luni dimineață. „E trist că un ofiţer care invocă onoarea îşi pune uniforma în cap în acest mod”, a spus Carmen Dan.

Domnul Ioniță, în calitatea dânsului de director al DGA avea la îndemână absolut toate instrumentele să facă toate verificările referitor la fapte pe care le-a considerat sau, mai nou, le consideră grave. Faptul că iese cu o astfel de poziție după ce eu am prezentat în activitatea de bilanț motivele pentru care consider că această structură importantă a Ministerului de Interne trebuie să fie mai eficientă, mi se pare cel puțin duplicitar. Acum consideră că e oportun să prezinte public un raport în care menționează că nu a fost de acord să preia funcția de şef al Poliției Române. Asta înseamnă că, probabil, aș putea să deduc urmând firul logic al acţiunilor domnului Ioniţă că a existat un astfel de raport după fiecare discuție cu mine sau cu premierul din acea dată. (Reporter: Care ar fi consecințele ieșirii sale? Pare fără precedent.) Nu cred că trebuie să-i spun eu acum care ar fi consecințele. Ce e trist e că un ofițer care invocă onoarea își pune uniforma în modul ăsta”, a declarat Carmen Dan, luni dimineață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri