Caută
Close this search box.

Cătălin Rădulescu îl face nebun pe Klaus Iohannis şi ameninţă cu sesizarea Curţii Constituţionale

rădulescu mitralieră

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu s-a dezlănțuit împotriva președintelui Klaus Iohannis, după respingerea remanierilor, afirmând că președintele „e nebun, (…) un habarnist total” și anunțând că PSD va sesiza Curtea Constituțională și va depune plângere penală pentru abuz în serviciu.

„Președintele iohannis e un habarnist total. În primul rând, nu ne aflăm în situația de remaniere, cum susține eronat președintele, ci ne aflăm în situația de vacanță a trei posturi de miniștri. Președintele era obligat să emită de îndată decretele de vacantare a celor trei funcții, conform deciziei CCR 875 din 2018. Ce a făcut președintele? A refuzat. Refuzul președintelui de a emite de îndată deciziile de vacantare a celor trei funcții de miniștri înseamnă că a încălcat decizia Curții și că se află într-un conflict juridic de natură constituțională”, a susținut Rădulescu.

El a spus că probabil PSD va sesiza Curtea Constituțională pentru un conflict juridic de natură constituțională, generat de refuzul președintelui de a emite decretele de vacantare a celor trei posturi de miniștri.

Cătălin Rădulescu a susținut că, pentru că nu este prima dată când președintele nu respectă o decizie a CCR, PSD îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu.

„Sigur că e apărat de imunitate și nu i se poate întâmpla nimic, numai că o să-i facem de acum încolo de fiecare dată câte o plângere penală, în așa el încât, când i se termină mandatul și nu va mai avea imunitate, va trebui să răspundă”, a spus Rădulescu.

Întrebat de ce coaliția de guvernare nu a recurs la restructurarea Guvernului, după refuzul premierului, așa cum anunțase, deputatul PSD a replicat: „Nu puteam să stăm fără miniștri interimari și atunci am dat la premier, a transmis premierul președintelui cele trei nominalizări pentru miniștrii interimari, după care mâine noi vom lua o decizie. Sigur că decizia noastră se îndreaptă către restructurare”.

Întrebat ce va face coaliția dacă președintele va refuza numirea miniștrilor și după restructurare, Rădulescu a afirmat: „Intră iar în al treilea conflict constituțional. Ori e nebun, că nu putem să-i spunem altfel…”.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri