Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să-şi asume răspunderea privind modificarea Codurilor Penal şi de Procedură Penală, pentru că el nu are încredere că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va transpune în lege articolele declarate constituţionale.

„Haideţi să vă spun ceva, eu nu am avut încredere în acest Tudorel Toader niciodată. Am repetat asta de nu ştiu câte ori, am făcut o mare greşeală noi şi v-a confirmat-o şi preşedintele partidului faptul că noi din octombrie nu ne-am apucat noi să transpunem în lege articolele de cod penal care au fost declarate de CCR constituţionale şi asta a fost o greşeală pe care noi am făcut-o.

Eu am spus de atunci că trebuia să facem asta. Eu nu am avut încredere că va da acest ministru niciodată nici un cod şi nici o amnistie şi graţiere pentru că nu este nici, cum să vă spun, nu are nici curajul necesar, nici nu îşi doreşte să facă acest lucru, vrea să plece aşa cum vrea să plece.

E treaba dânsului, deci nu am avut încredere că va face acest lucru şi eu cred că acest lucru trebuie să îşi asume premierul României. Pentru că doamna premier e şeful acestui ministru ca şi a celorlalţi miniştrii. Deci dânsa ştia că în CEX s-a luat o decizie în unanimitate, nu s-a opus nimeni şi trebuia să transpună ca premier cerinţa textului în această OUG. Trebuie să facem de fiecare dată nu ştiu câte comitete executive ca cineva să 3 luni de zile să aşteptăm după cineva să facă acest lucru”, a afirmat Cătălin Rădulescu.

2 COMENTARII

  1. De acord cu Radulescu :Premierul sa-si asume raspunderea penala si pecuniara pentru toate uzurparile in forma continuata de atribute constitutionale savarsite: a parlamentului de unic legiuitor prin emiterea de OG+ OUG prin incalcarea art 115- delegarea legislativa alin (1) si al presedintelui din art 91 uzurpare sesizata de Vatican VIZITA PAPEI NU O STABILITI VOI CI NOI CU PRESEDENTIA sesizata imediat in instanta de Orban nesolutionata inca. Ce sa vorbim ca dupa remanierea „vreau sa fiu ministru” avem GUVERN NECONSTITUTIONAL ca nu au respectat art 85- numirea guvernului alin (2),(3) invocand o lege obisnuita care nu are nici o valoare constitutionala caci art 85 ca si celelalte nu se modifica sau abroga decat prin referendum national

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =