Caută
Close this search box.

Cel mai bătrân actor de la Hollywood !

Puțini sunt cei care pot spune că se bucură să meargă la muncă după ce au lucrat peste 80 de ani într-un domeniu. Norman Lloyd, un star prolific de la Hollywood, cu o carieră care se întinde peeste mai bine de opt decenii, este cel mai bătrân actor din lume care încă mai joacă în filme, potrivit ”The Sunday Post”.

Născut în New Jersey în 1914, Lloyd a ajuns la vârsta venerabilă de 104 ani și încă nu se gândește să iasă la pensie. Filmul care l-a consacrat a apărut în 1942: „Sabotorul”, de Alfred Hitchcock. De atunci, Lloyd a continuat să lucreze în acest domeniu. Ultimul său rol a fost în comedia lui Judd Apatow, „Trainwreck”, din 2015, unde a apărut alături de Amy Schumer și a devenit popular pentru o nouă generație de fani. Chiar și acum, cel mai bătrân actor de la Hollywood urmează să apară în câteva documentare și spune că vrea să continue să joace și să regizeze atâta timp cât îl vor mai ține puterile.

Lloyd a crescut în timpul Marii Crize și a fost afectat profund de impactul teribil al crahului financiar asupra familiei și prietenilor săi. S-a apucat de actorie ca să câștige bani pentru a-și întreține familia și a fost angajat în mod regulat la teatru în anii ’30, ratând cu puțin ocazia de a apărea în „Citizen Kane”, după ce a lucrat o scurtă vreme cu Orson Welles. Totuși, reușita sa cea mare a venit în 1942, când a apărut în „Sabotorul” lui Hitchcock și a primit o largă recunoaștere pentru felul în care a jucat rolul unui spion nazist. Relația sa cu Hitchcock avea să aibă impact asupra întregii sale cariere și cei doi au devenit buni prieteni.Regizorul Alfred Hitchcock dând indicații actorilor Priscilla Lane și Norman Lloyd pe platoul de filmare a peliculei „Sabotorul”, 1942. Foto: Pinterest

Într-adevăr, Hitchcock l-a ajutat pe Lloyd să se întrețină, angajându-l ca producător și regizor asociat pentru mai multe filme, doar pentru a se asigura că Lloyd reușea să-și câștige existența. Lloyd a apărut și în alte filme ale lui Hitchcock, pe lângă faptul că a lucrat ca actor pentru Hollywood și pentru teatru timp de mai multe decenii. În anii ’70 și ’80, cariera sa a fost revigorată prin apariții în seriale de televiziune foarte apreciate, cum ar fi „Verdict: Crimă” și „Kojak”. Însă felul în care l-a interpretat pe doctorul Daniel Auschlander în drama „St. Elsewhere” l-a făcut cunoscut pentru o nouă generație de public.

Inițial, Lloyd fusese contractat pentru patru episoade, însă personajul său a rezonat cu telespectatorii și a continuat să apară pe toată durata serialului. În 1989, a apărut alături de Robin Williams în filmul de succes „Cercul poeților dispăruți”, jucând rolul dirigintelui, domnul Nolan. De-a lungul carierei sale incredibile, Lloyd a lucrat cu câteva dintre numele mari din istoria Hollywood-ului, printre care Orson Welles, Alfred Hitchcock și Charlie Chaplin. Totuși, potrivit Sunday Post, cel mai bătrân actor de la Hollywood are câteva regrete privind alegerile pe care le-a făcut în viață. Când era tânăr, avea un mare talent pentru tenis și a continuat să practice acest sport de-a lungul întregii sale vieți. Cândva, Lloyd a spus că regretă faptul că n-a putut deveni jucător profesionist de tenis, afirmând: „Ținând cont de efortul și timpul pe care l-am oferit acestui sport, ar fi trebuit să devin campion mondial.” Totuși, a reușit să găsească câțiva parteneri pentru tenis la Hollywood, jucând în mod regulat cu vedete cu greutate precum Spencer Tracy, Charlie Chaplin și Joseph Cotten. Lloyd încă juca tenis la vârsta de 100 de ani, când a renunțat, cu părere de rău, în urma unei accidentări.

Incredibil este faptul că Lloyd încă lucrează ca actor. Numai câțiva actori care făceau filme înainte de 1959 mai sunt încă la Hollywood, relicve ale unei epoci apuse și fără egal în istoria filmului. Însă Lloyd s-a reinventat cu succes pentru noi generații de public și este cel mai bătrân actor din lume care încă mai activează în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri