Caută
Close this search box.

Cîțu acuzații grave la adresa PSD: Partidul fură bani de la alte sectoare pentru a putea plăti pensii și salarii

Florin Citu

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici continuă să afirme că România este o țară sigură pentru investitori. Acesta a avut sâmbătă, 13 aprilie, întrevederi cu reprezentanţii agenţiilor de rating: S&P, Moody’s si Fitch. El a subliniat că punctele forte ale României sunt nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe în comparaţie cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene şi menţinerea perspectivelor de creştere economică.

Teodorovici a dat asigurări că România este o țară sigură pentru investitori. „Suntem o ţară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potenţial de creştere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum şi în consolidarea cadrului de guvernanţă.”

În acest context, economistul Florin Cîțu, a precizat pentru PSNews.ro că în realitate guvernul nu mai are bani pentru pensii și salarii și recurge la diverse manevre, reducând bugetele altor sectoare.

“Adevărul e că PSD+ALDE nu au bani să plătească pensiile și salariile. În fiecare an trebuie să facă tot felul de manevre pentru a putea să platească. Pe de-o parte fura din banii alocați altor sectoare prin buget iar pe de alta parte cresc taxe și accize. Dacă ar fi existat bani, nu era nevoie de aceste manevre.

Vă dau un caz concret. În 2017 cei de la guvernare au furat 1.6% din PIB alocați prin buget investițiilor și i-au folosit pentru plata salariilor și pensiilor. În 2018 au furat 1.3% din PIB de la investiții și i-au folosit pentru pensii și salarii și ajutoare sociale. Banii cheltuiți pentru investitii ca procent din PIB au ramas la minim istoric pentru cei doi ani.

Au introdus taxe noi, au reintrodus supracciza, au plafonat prețuri, au distrus economia cu OUG 114 etc. Astăzi românii plătesc din venitul lunar 32% către stat față de 20% în 2016. Încă o dovadă ca situația finanțelor publice este dezastruoasă”, a conchis liberalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri