Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr în ceea ce priveşte calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii comuniste, motivul fiind informaţiile şi elementele noi care au fost dezbătute în presă. 

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la procurorul general al României, Augustin Lazăr, Colegiul CNSAS, în şedinţa de astăzi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi care au fost dezbătute în mass-media”, se arată într-un comunicat al CNSAS.

Pe de altă parte, CNSAS spune că afirmaţiile făcute de Mădălin Hodor – funcţionar public în cadrul Consiliului – cu privire la Augustin Lazăr nu reprezintă punctul de vedere al instituţiei, iar acesta nu are mandat de reprezentare din partea Colegiului CNSAS.

Au existet puțini dizidenți în România, iar unul dintre ei a fost strivit și băgat în pușcărie, la fel ca în zilele noastre.

Documente prezentate dezvăluie cum un procuror din județul Alba, pe numele său Augustin Lazar, a refuzat în două rânduri să elibereze un dizident anticomunist. S-a întâmplat la mijlocul anilor ’80, în plină teroare a regimului Ceaușescu.

Sursă: Agerpres
46 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =