Caută
Close this search box.

Consiliul Superior al Magistraturii se opune eliminării pensiilor speciale

CSM
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se opune eliminării pensiilor speciale, avizând negativ proiectul de lege al PMP adoptat tacit de Senat și care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii, între care parlamentari, judecători și procurori, scrie Hotnews.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea legislativă, cu 15 voturi „Da” și un singur vot „Nu”.
„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România”, este decizia CSM.
În 6 februarie, Senatul a adoptat tacit proiectul de lege al PMP care abrogă prevederile cu privire la pensiile speciale ale parlamentarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului auxiliar din instanţe şi Avocatului Poporului.
Iniţiativa legislativă este semnată de toţi parlamentarii PMP şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.
Preşedintele PMP Eugen Tomac declara că pensiile speciale sunt un furt, el spunând că este incredibil că un om care munceşte 30 de ani primeşte o pensie sub 1.000 de lei, iar politicieni care stau două – trei mandate în Parlament au o pensie de până la 13.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri