Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu: După declarațiile lui Timmermans, Bucureștiul trebuie să aleagă dacă rămâne în UE

Cristian Diaconescu, fost ministru de Justiție și Externe, a declarat la RFI că, după criticile aduse de Frans Timmermans, Bucureștiul poate opta dacă rămâne sau nu în Uniunea Europeană.

Opțiunile Bucureștiului sunt simple și clare: fie dorește să rămână în UE și atunci să schimbe parcursul pe care s-a angajat în ultimii doi ani privind mai ales amestecul politicului în sistemul judiciar, fie nu mai dorește să rămână în UE și atunci, evident, s-ar simți liberă clasa politică de la București să adopte orice fel de măsuri care îi interesează personal sau în ceea ce privește grupurile politico-economice”, a declarat Cristian Diaconescu.

Întrebat ce instrumente are la dispoziție Comisia Europeană în privința derapajelor României de la normele statului de drept, fostul ministru a accentuat faptul că România s-a angajat să se conformeze standardelor UE.

”Instrumentele sunt de natură politică, în special cele legate de izolarea într-o formă sau alta a statului care nu dorește să accepte criteriile sau să aplice în continuare criteriile și standardele UE, deși s-a obligat prin Tratatul de Aderare să facă acest lucru și experimentele ungar și polonez sunt cât se poate de clare din acest punct de vedere, fie legarea modului în care se aplică principiile generale privind statul de drept de accesarea fondurilor europene, cu atât mai mult cu cât în acest moment se discută bugetul UE”, a mai spus Cristian Diaconescu la RFI.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat, in urmă cu câteva zile, un avertisment dur la adresa Guvernului român referitor la legiferarea în domeniul penal, afirmând că, dacă va adopta ordonanțe de urgență noi, „Comisia Europeană va lua măsuri rapide, în câteva zile, și ferme”.

Timmermans a criticat în mai multe rânduri Guvernul de la Bucureşti din cauza OUG 7 care modifică legile justiţiei şi a altor schimbări legislative în materie penală, insistând că România nu trebuie să nu se abată de la traseul respectării statului de drept, luptei anticorupţie şi păstrării indepedenţei magistraţilor.

Un răspuns

  1. Sa intelegem ca UE reactioneaza normal la provocarile intentionate ale conducerii executivului nostru facute prin incalecarea justitiei, mutarea ambasadei la Ierusalim si a lobbyului pentru care a fost instruit sa-l faca pe langa UE in Bulgaria pe aceasta tema. Sa intelegem ca nu e decat continuarea planului de destructurare a UE, depopularea de autohtoni facuta prin migranti, balcanizarea, faramitarea statelor si reorganizarea Europei si a lumii de catre sionistii israeliti si sionistii evanghelisti americani. Dupa adunarea sionista AIPAC au inceput accelerarea actiunilor sociale, economice, politice, militare pentru realizarea acestui plan. Miscarile sociale si politice sunt asa cum sunt dar economicele si militarele dau probleme mai mari Grecia va parasi UE datorit gazoductului Cipru -Grecia – Italia -Europa si a gazului din Inaltimile Golan Turcia pe langa presiunile facute de FED & co. asupra lirei vine USA si cu NATO si impune : nu renunti la S400 adio F uri si poti pleca din NATO Germaniei i se spune in fata tot de USA+ NATO nu renunti la gazul rusesc esti libera sa parasesti NATO lucru care totusi e greu de realizat ca aliatii victoriosi au sectorizat tara si de la sfarsitul WW II au uitat sa mai plece si se vede cat de usor pleaca din Siria ,Afganistan etc. Poate ca vor reusi sa ne scoata din UE dar cu ce costuri ? Vedem costurile iesirii UK cu toata umbrela Chinei (cum a facut preventiv si Germania) iar noi nu mai avem nimic. E un semnal mare de alarma pe care trebuie sa-l auzim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri