Caută
Close this search box.

CTP desfiinţează campania contra lui Augustin Lazăr. „În vecii-vecilor nu putea să-l elibereze!” (pe deţinutul politic)

CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, luni, la Europa FM că Augustin Lazăr „nu ar fi putut în veacul vecilor, să fie foarte limpede, să-l elibereze pe domnul Iulius Filip”.

CTP a explicat contextul acelor vremuri, evidenţiind că este absurd să i se reproşeze, de fapt, lui Augustin Lazăr că „nu a fost disident”.

„Eu, de pildă, am cântat în armată ‘Poporul, Ceauşescu, Romania’, ne-a pus să cântăm tot regimentul”, a explicat CTP.

„Procedura acelei comisii, în care diverşi procurori intrau prin rotaţie, era pur administrativă. Oricine care a avut de a face cu Securitatea şi ştie cum lucra ştie foarte bine că o astfel de comisie, în cap cu domnul Lazăr, nu ar fi putut în veacul vecilor, să fie foarte limpede, să-l elibereze pe domnul Iulius Filip.

Niciodată! În primul rând că ar fi trebuit să încalce legea, legea de atunci: dacă deţinutul respectiv are rapoarte de indisciplină, sancţiuni în timpul detenţiei, atunci el nu poate fi eliberat.(…) Ca să fie foarte clar. Domnul Lazăr putea să îşi spună opinia separată, că nu hotăra el de unul singur în comisie.

Comisia făcea o recomamdare, iar judecătorul hotăra. Dacă ar fi făcut acest lucru nu s-ar fi ţinut seama niciodată de respectiva opoziţie, a domnului Lazăr, din pricina Securităţii. Astfel de eliberări nu se petreceau din cauza unor deţinuţi politici.(…)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri