Caută
Close this search box.

Cu cine îşi făcea vacanţele în Brazilia Liviu Dragnea şi cum a minţit când a fost întrebat de jurnalişti

Dragnea catalina Stefanescu

Casa Grande, vila de lux de la malul oceanului Atlantic, care i-a găzduit în numeroase rânduri pe șeful PSD, Liviu Dragnea, și anturajul său, este acum în paragină, după ce liderul PSD și acționarul Mugurel Gheorgiaș au devenit suspecți intr-un caz de spălare de bani în Brazilia.

Casa Grande Dragnea

Potrivit ultimelor dezvăluiri făcute de Rise Project, Casa Grande continuă să spună povestea legăturilor dintre Dragnea și compania Tel Drum SA, legături pe care politicianul le neagă din răsputeri.

Informații obținute de la poliția de frontieră braziliană arată că directorul executiv al Tel Drum SA, Petre Pitiș, a călătorit de mai multe ori împreună cu Liviu Dragnea în Brazilia. Primul lor drum a avut loc în februarie 2008, când cei doi au sosit și au plecat împreună de pe aeroportul din Fortaleza. Un an mai târziu, cei doi au sosit pe 16 februarie și au părăsit Brazilia cu același zbor pe 3 martie 2009.

Dragnea și directorul executiv al Tel Drum s-au mai intersectat în periplurile braziliene de șapte ori între 2010 și 2014. În cele mai multe cazuri, Pitiș și Dragnea au intrat sau au ieșit de pe aeroportul din Fortaleza la distanță de o zi, aşa cum arată datele obţinute de Rise Poject, împreună cu revista Época.

Atât Pitiș, cât și Dragnea neagă vehement relația strânsă pe care au avut-o, în timp ce firma Tel Drum a câștigat sute de milioane de euro, bani publici.

Liviu Dragnea a declarat, într-o conferință de presă din noiembrie 2018, că nu s-a mai văzut cu Petre Pitiș de mai mult de 10 -15 ani.

Gruparea Dragnea a abandonat Casa Grande după ce în România au început investigațiile. Pe lângă anchetele deschise de procurorii DNA, autoritățile din Brazilia investighează și ele grupul de români pentru spălare de bani, bani care ar fi fost folosiți inclusiv pentru achiziționarea vilei din Cumbuco.

“Ce investigăm acum e originea banilor care vin din afară și care sunt folosiți aici pentru achiziționarea de proprietăți”, a declarat în februarie, acest an, Carlos Wagner Barbosa Guimarães – procurorul care se ocupă de anchetă.

Brazilienii au declanșat investigațiile la solicitarea DNA, după ce RISE Project și OCCRP au dezvăluit investițiile făcute de gruparea Dragnea în Brazilia.

Ce căuta în Brazilia tânăra deputată Cătălina Ştefănescu

Reporterii RISE au descoperit că pe lângă Dragnea, Pitiș și soția, Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș, vila din Cumbuco a mai găzduit un oaspete surpriză.

Foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță

Cătălina Elena Ștefănescu a intrat în Parlamentul României în 2012 după ce a candidat pe listele PSD în Teleorman, la doar 24 de ani. Presa titra atunci că este cel mai tânăr deputat din istoria României.

Ce nu s-a știut atunci e că Ștefănescu îl acompania deja pe Liviu Dragnea în călătoriile sale peste ocean. Potrivit informațiilor furnizate de poliția de frontieră din Brazilia, între 2010 și 2012, tânăra și Dragnea au aterizat și au decolat împreună de pe aeroportul din Fortaleza de trei ori.

În 2012, cei doi au folosit ca punct de sosire și plecare aeroportul Rio Grande do Norte din Natal, aflat la vreo 500 de kilometri de Fortaleza.

În plus, la cele patru călătorii în tandem se adaugă încă două voiaje braziliene când însă Dragnea a sosit cu întârziere de câteva zile față de Ștefănescu.

Un răspuns

  1. ei si ce-i cu asta???decat sa mearga pe centura ca sa aleaga…..mai bine le da acestor impubere functii apoi le trage in teapa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri