Caută
Close this search box.

Cum este momit Petre Lăzăroiu ca să susţină la CCR cauza lui Dragnea

petre lăzăroiu

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu ar fi primit de la PSD oferta de a deveni Avocatul Poporului după ce, pe 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea instituției.

Informația a fost confirmată din surse politice provenite deopotrivă din rândul Puterii și al Opoziției. Cel mai probabil, postul de Avocat al Poporului este o recompensă, deși se pare că PSD ar fi pus între opțiuni și un post în Consiliul de Administrație al BNR.

PSD are nevoie de securizarea instituției Avocatului Poporului, întrucât șeful acestei instituții e singurul care poate ataca la CCR o OUG adoptată de Guvern.

Petre Lăzăroiu este judecătorul CCR care a primit competența de a redacta raportul despre completurile de trei judecători, asupra căreia CCR se va pronunța pe 19 aprilie.

O decizie favorabilă la sesizarea înaintată de Florin Iordache avantajează 176 de politicieni care au fost judecați de completurile de trei judecători, fără să fie consacrate expres ca fiind specializate în acte de corupție. Între aceștia, Liviu Dragnea este beneficiarul direct al eventualei admiteri de către CCR a sesizării lui Iordache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri