Caută
Close this search box.

Cum l-a sfidat premierul Dăncilă pe şeful Dragnea în CEx PSD

dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a pledat în ședința Comitetului Executiv pentru remaniere, deși știa că Liviu Dragnea dorea să tranșeze rapid situația cu Tudorel Toader printr-o restructurare guvernamentală.

Potrivit surselor citate, apropiații șefului PSD au propus restructurarea, dar, pentru a se evita un conflict deschis între Dragnea și Dăncilă, s-a mers pe varianta de remaniere, în primă fază.

Şeful PSD a fost deranjat de faptul că Dăncilă a pledat pentru remaniere, Dragnea dorind ca, în urma ședinței CEX, premierul să anunțe revocarea acestuia din funcția de ministru al Justiției și restructurarea Guvernului. În plus, șeful PSD voia umilirea publică a lui Toader prin adoptarea la Senat a moțiunii simple.

De asemenea, Dragnea și apropiații acestuia doreau să meargă pe varianta reorganizării guvernamentale care să treacă prin Parlament astfel încât să dea un mesaj de forță înaintea campaniei electorale.

Planul lui Dragnea a fost însă suspendat de intervenția lui Dăncilă în ședința CEX, care a pledat pentru remaniere. Dăncilă a beneficiat în CEX de susținerea unor colegi, cunoscuți drept adversari ai lui Liviu Dragnea.

La finalul ședinței, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă nu au mai ieșit împreună la declarațiile oficiale, ci separat. Social democrații au decis, în ședința CEX, nominalizarea a trei noi miniștri pentru portofoliile de la Justiție, Dezvoltare și Fonduri Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri