Aflați cum va fi vremea de 1 Mai. Meteorologii anunță un timp capricios, cu instabilitate accentuată, în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, pe arii restrânse cu precãdere în nord-vest şi în zona montanã, anunță Adiminitrația Națională de Meteorologie.

Începând din orele serii, înnorãrile se vor extinde şi în special în jumãtatea sud-vesticã a ţãrii, local vor fi averse şi descãrcãri electrice şi pe spaţii mici cantitãţile de apã pot depãşi 10…15 l/mp.

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel cã maximele se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar minimele între 6 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat, îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor mai depãşi 15 l/mp. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montanã înaltã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade izolat în Transilvania şi 21 de grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtã duratã va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

140 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here