Caută
Close this search box.

Dacian Cioloş vrea ca Parlamentul să poată fi dizolvat de preşedinte

dacian cioloş

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că în programul electoral al Alianței USR – PLUS este și modificarea Constituției, pentru ca Parlamentul să poată fi dizolvat de președinte atunci când se ajunge în situații extreme.

„Constituția va trebui modificată și eu sper să avem majoritate parlamentară să modificăm Constituția pentru ca Parlamentul să poată să fie dizolvat, președintele să poată declanșa un mecanism de dizolvare a Parlamentului când se ajunge în situații extreme, exact așa cum Parlamentul poate să suspende președintele, în cazul în care ajunge la concluzia că e necesar acest lucru.

Avem nevoie, pentru echilibrul puterilor în stat, de lucrul acesta, dacă vorbim de o republică semiprezidențială sau semiparlamentară”, a afirmat Cioloș

„Asta e în programul nostru electoral, subiect discutat și cu colegii de la USR și vom susține împreună”, a precizat liderul PLUS.

Întrebat dacă a avut discuții pe acest subiect și cu președintele Iohannis, Dacian Cioloș a precizat: „N-am avut discuții încă cu președintele Iohannis, nu acum, dar cu președintele am discutat deja de un an și ceva, i-am spus despre intențiile noastre, în momentul în care discutam despre înființarea partidului, că una dintre intențiile noastre este și asta”.

„Noi vom veni cu un astfel de program, de modificare a Constituției, și indiferent cine va fi candidatul nostru la Președinție, acel candidat va trebui să poarte și să susțină un astfel de proiect”, a subliniat Dacian Cioloș.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri