Caută
Close this search box.

Dan Barna renunţă la Andrei Caramitru: Am aflat și eu din presă de opiniile sale, prea des

andrei caramitru

Dan Barna a anunţat că renunță la Andrei Caramitru, fiind  oarecum dezamăgit de ieşirile publice ale acestuia: „Am aflat și eu din presă de opiniile sale, prea des”.

Aşadar, Andrei Caramitru nu mai este consilierul președintelui USR, dar rămâne un membru important al partidului lui Barna, care-i apreciază potenţialul politic şi mai ales talentul de economist, care a lucrat la programul de guvernare.

Anunțul lui Dan Barna vine la scurt timp după ce Andrei Caramitru a scris pe Facebook, după ce modificările Codului penal au trecut de Parlament cu ajutorul UDMR și al minorităților:

„Nu vom uita asta. Locul vostru – borfașilor de la PSD/ALDE/UDMR – este la pușcărie sau în exil, unde să muriți de foame – nici gunoierii să nu vă angajeze. Rușine să vă fie!”

Preşedintele USR a făcut anunţul pe un forum intern al formațiunii, potrivit digi24.

„Am decis amândoi că e mai bine să încetăm relația președinte-consilier. Andrei Caramitru rămâne un membru și o resursă în USR, cu propria cale.

Andrei are drumul său și este un om valoros care a venit spre USR pentru că USR este alternativa care va schimba România. Andrei nu are nevoie de o titulatură de consilier pentru a conta. Odată terminată partea economică din program, Andrei rămâne un comunicator pe propriile picioare.

Îi mulțumesc lui Andrei Caramitru pentru munca depusă și definitivarea și comunicarea unui program de guvernare consistent. Este o premieră necesară pentru România: programul de guvernare se face prin dialog, nu într-o debara, cum fac celelalte partide.

Am apreciat competența în economie a lui Andrei încă de la prima noastră întâlnire și trebuie să recunosc că are un potențial politic real. Cred că acum e un om politic pe propriile picioare și poate aduce contribuții valoroase”, a scris Dan Barna.

„Am discutat zilele trecute cu Dan Barna desprte ce urmează și am decis că este mai bine să separăm activitatea mea din sfera publică de rolul formal de consilier al președintelui, dar fiind că programul economic a fost definit”, a scris și Andrei Caramitru.

„Îmi doresc pe mai departe să mă implic activ în pregătirea și câștigarea alegerilor de către USR și în construcția noastră instituțională.

Este și un răspuns fair-play la diversele întrebări (unele retorice) cu privire la asocierea unora dintre pozițiile mele publice cu poziții oficiale ale partidului/președintelui. Vreau să fie clară și explicită asumarea personală a mesajelor și comunicărilor mele pe care mi le asum în totalitate”, conchide Andrei Caramitru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri