Caută
Close this search box.

Declarațiile șocante ale unui profesor din Vaslui: Armele albe au devenit obiecte de recuzită în școli. Elevii vin băuți la prima oră a dimineții

Un profesor din Vaslui a făcut declarații șocante. Cadrul didactic susține că armele albea u devenit obiecte de rechizită în școlile vasluiene.

”Am avut elevi care au venit băuți la scoală încă de la 8 dimineața, iar cuțitele și briceagurile au devenit obiecte de <<rechizită>> în școlile vasluiene”.

Este mărturia șocantă pe care un profesor din municipiul Vaslui a făcut-o sub protecția anonimatului. Cadrul didactic a declarat că incidente ca cel de miercuri, în urma căruia trei elevi au fost înjunghiați lângã Piata Traian, vor deveni o obișnuință în viitorul apropiat dacã sefii învățământului vasluian “nu se vor trezi”, scrie vremeanoua.ro.
“Incidentele violente în scoli sunt precum infectiile nosocomiale în spitale. Nu le declari, ca sã nu te tragã superiorii la rãspundere. Dacã vã uitati în statisticile oficiale, situatia scolilor vasluiene e din ce în ce mai bunã, siguranta creste de la o zi la alta, însã realitatea e alta, mult mai îngrijorãtoare. Si nu o vom îmbunãtãti decât recunoscând cã sunt probleme”, a mai precizat profesorul din municipiul Vaslui.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, în anul scolar 2017-2018, rata abandonului scolar a crescut cu 2,17%. Cea mai mare rata a abandonului a fost înregistratã la nivelul învãtãmântului liceal – 9,79%, la nivel gimnazial a fost de 2,66%, iar cea mai micã ratã a abandonului a fost la ciclul primar – 1,02%. Tot în aceeasi perioadã, numãrul de absente din cataloage a ajuns la aproape 1.000.000. Nici actele de violentã nu au fost putine. Au fost înregistrate 84 de violente fizice usoare, 29 de insulte, 7 acte de incitare la violentã, 3 persoane strãine au fost introduse în incinta unitãtii scolare. Totodatã au fost depistati 16 elevi care au consumat alcool, fiind înregistrate 25 de furturi sau tentative de furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri