Caută
Close this search box.

Doliu național în Sri Lanka. Cel mai recent bilanț arată că numărul morților a ajuns la 310

Cel mai recent bilanț arată că numărul morților a ajuns la 310.

40 de suspecți au fost arestați în Sri Lanka unde e declarată stare de urgență iar cel mai recent bilanț arată că numărul morților a ajuns la 310.

Poliția anunță că printre suspecți se află și șoferul presupusului autovehicul folosit de atacatori duminică și proprietarul casei în care câțiva dintre ei locuiau.

Președintele din Sri Lanka a acordat forțelor militare drept extins de a reține suspecți, o prerogativă pe care acestea nu au avut-o de la războil civil de 26 de ani, care s-a încheiat în 2009.

Azi este instituită oficial zi de doliu, iar autoritățile au planificat să pună la curent diplomații străini și să primească asistență din partea FBI și a altor agenții de strângere de informații, după ce oficialii au dezvăluit ieri că au fost primite avertismente legate de posibilitatea unui atac, cu o săptămână înaintea tragediei.

Cele 6 atacuri reprezintă cele mai sângeroase momente ale națiunii, din ultima decadă.

Guvernul a blocat cele mai multe rețele de socializare pentru a împiedica răspândirea informațiilor false.

Consiliul de Securitate ONU condamnă atentatele din Sri Lanka. Membrii Consiliului condamnă în cei mai duri termeni seria de atacuri teroriste în care au fost ucise 300 de persoane și rănite alte 500.

Membrii Consiliului de Securitate subliniază nevoia de a găsi responsabilii, organizatorii, finanțatorii și sponsorii acestor acte de terorism și aducerea lor în fața justiției și solicită tuturor statelor să coopereze activ cu Guvernul din Sri Lanka și alte autorități relevante. Un purtător de cuvânt al Guvernului din Sri Lanka declarat că există suspiciuni privind comiterea atentatelor de către mişcarea islamistă NTJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri