Caută
Close this search box.

Donald Tusk crede că „visul” unui Brexit inversat nu este mort

tusk

Președintele summit-ului UE, Donald Tusk, a spus marți că „visul” ca Marea Britanie să renunțe la părăsirea Uniunii Europene să nu fie lăsat deoparte și a cerut politicienilor să nu lase epuizarea negocierilor Brexit pentru o ieșire urgentă, relatează Reuters.

Prezentând o relatare cu privire la summit-ul de săptămâna trecută la Parlamentul European de la Strasbourg, președintele Consiliului Europei a declarat că răspunde unei declarații a unui lider național care a avertizat „visătorii” să nu creadă că „Brexit ar putea fi inversat”. „În acest moment destul de dificil din istoria noastră, avem nevoie de visători și vise. Nu putem renunța la fatalism. Cel puțin nu voi înceta să visez despre o Europă mai bună și mai unită”, a spus Tusk, mult timp un susținător vocal al Marii Britanii care a avut șansa să rămână.

Nu a fost clar imediat la ce lider se referea, dar președintele francez Emmanuel Macron s-a remarcat în cadrul summit-ului pentru că a cerut ca Marea Britanie să primească doar câteva săptămâni pentru a decide dacă va pleca în baza negocierilor sau fără ele. Summit-ul a fost compromis, dând Marii Britanii încă șase luni.

Tusk a spus: „Știu că, pe ambele maluri ale Canalului, toată lumea, inclusiv eu, este epuizată de Brexit, ceea ce este complet de înțeles. Cu toate acestea, aceasta nu este o scuză pentru a spune: «hai să terminăm cu asta», doar pentru că suntem obosiți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri