Caută
Close this search box.

Dragnea, întrebat dacă a încercat să îl convingă pe Tudorel Toader să demisioneze: „Eu nu fac aşa ceva”

liviu dragnea

Şedinţa de Comitet Executiv a PSD a început cu o întârziere de o oră după ce Dragnea a discutat peste o oră cu premierul Viorica Dăncilă în biroul său. La intrarea în sala de şedinţe, cei doi le-au spus jurnaliştilor că vor face declaraţii doar după ce se termină doar la final.

Cu toate acestea, Dragnea a respins informaţia că ar fi încercat să îl convingă pe Toader să demisioneze din fruntea Ministerului Justiţiei.

„Eu nu fac aşa ceva”, a răspuns Liviu Dragnea când a fost întrebat dacă a încercat acest lucru.

În urma CEx-ului de miercuri, liderii PSD ar putea decide retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader, decizie ce ar forţa mâna premierului Viorica Dăncilă de a îl remania din Guvern. Tot miercuri, în Senat, va fi votată şi o moţiune simplă depusă de opoziţie împotriva ministrului Justiţiei.

Dragnea ar putea, de asemenea, să propună o reorganizare guvernamentală, lucru ce ar duce la un nou vot în Parlament asupra Guvernului, iar astfel preşedintele Klaus Iohannis va fi lipsit de arma blocării unor numiri.

În acest moment, majoritatea PSD-ALDE are 240 de parlamentari, număr suficient având în vedere că pentru a trece o reorganizare este nevoie de jumătate plus unu din numărul mandatelor , mai exact 233.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri