Caută
Close this search box.

Duminică, încă o salbă de medalii din Italia, pentru fetele și băieții canotajului românesc

Duminică a continuat seria rezultatelor de prestigiu obținute, de data aceasta pe apele italiene, la început de an competițional preolimpic. Încă 7 trofee și medalii de aur pentru canotoarele și canotorii din România, în cea de-a doua zi a Regatei Internaționale ”Memorial PAOLO D’ALOJA” !

La feminin, patru rame (4-), Adriana AILINCĂI, Viviana BEJINARIU, Mădălina BEREȘ, Maria TIVODARIU, s-au clasat pe locul 1, cu timpul de 06:58:69.
Pe locurile 2 și 3 s-au clasat tot echipaje din România: Cristina POPESCU, Amalia BEREȘ, Magdalena RUSU, Roxana ANGHEL (locul 2) și Mădălina CAȘU, Iuliana POPA, Beatrice PARFENIE, Roxana PARASCANU (locul 3). Pe locul 7 s-a clasat echipajul Mădălina HEGHEȘ, Geanina JUNCANARIU, Andreea BUDEANU, Iuliana BUHUȘ.

La masculin dublu rame (2-), au triumfat din nou vicecampionii mondiali Marius COZMIUC și Ciprian TUDOSĂ, cu timpul 06:50:88.

La feminin, dublu vâsle (2x), au învins Nicoleta Ancuța BODNAR și Simona RADIȘ, 07:12:09. Pe locul 3 s-au clasat Larisa ROȘU și Nicoleta PAȘCANU, iar pe locul 7, Georgiana VASILE și Tabita MAFTEI.

La masculin, dublu vâsle (2x), au triumfat din nou vicecampionii europeni Ionuț PRUNDEANU și Marian Florin ENACHE, 06:29:84.

La feminin dublu vâsle, categorie ușoară (L2x), am consemnat o nouă victorie a campioanelor mondiale en-titre Ionela COZMIUC și Gianina BELEAGĂ, CU 07:22:72.

La feminin dublu rame (2-), încă un succces pentru echipajul Ioana VRÎNCEANU, Denisa TÎLVESCU, cu timpul de 07:32:37.

În sfârsit, la masculin opt plus unu (8+), o așteptată și frumoasă victorie românească a echipajului: Vlad AICOBOAE, Cosmin MACOVEI, Alexandru MATINCA, Constantin RADU, Alexandru CHIOSEAUA, Mugurel SEMCIUC, Constantin ADAM, Sergiu BEJAN și Adrian MUNTEANU, cu timpul de 05:42:24.
Pe locul 2, tot România, cu echipajul: Ștefan BERARIU, Ciprian HUC, Mihai ȚIGĂNESCU, Florin LEHACI, Cristi PÎRGHIE, Florin ENACHE, Marius COZMIUC, Ciprian TUDOSĂ și Daniela DRUNCEA.
Pe locul 5: George CATRUNA, Dorin SIMION, Florin CEOBANU, Iulian CHELARU, Andrei LUNGU, Adrian DAMII, Cristian COJOCARU, Alexandru DANCIU și Giulia Magdalena CLERICI.

La masculin simplu vâsle, MIHAI CHIRUȚĂ s-a clasat pe locul 2, medalie de argint, cu timpul de 07:16:85, la numai 46 de sutimi de secundă de locul 1!

Antrenor coordonator loturi olimpice: Antonio Colamonici. Antrenor federal: Dorin Alupei.

Loturile olimpice revin luni, 15 aprilie, în România, urmând să participe, pe 17 și 18 aprilie, la Campionatul Național de fond (6000 m) de la Timișoara, prima întrecere internă pe apă a anului.

Felicitări tuturor și mult, mult succes mai departe, în acest foarte important an preolimpic 2019 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri