Caută
Close this search box.

Explozii în bisericile și hotelurile din Sri Lanka: Primele rapoarte au identificat 50 de decese și peste 200 de persoane rănite

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite în urma unor explozii la câteva biserici și hoteluri din Sri Lanka, informează BBC.

Au fost raportate cel puțin șase explozii. Trei biserici din Kochchikade, Negombo și Batticaloa au fost vizate în timpul serviciilor de Paști. Hotelurile Shangri La, Cinnamon Grand și Kingsbury, toate în Colombo, au fost, de asemenea, lovite.

Imaginile de pe social media au arătat interiorul uneia dintre bisericile – St. Sebastian din Negombo – cu un tavan zdrobit și sânge în strană. Mass media din Sri Lanka a raportat că turiști străini se numără printre victime. Unele posturi media afirmă că bilanțu morților ar putea fi mult mai mare și o sursă din spitalul Batticaloa a declarat pentru BBC că doar acolo au fost identificate 27 de decese. Iar Reuters a citat o sursă de poliție spunând că peste 50 de persoane au murit doar în Negombo. Un oficial al hotelului Cinnamon Grand, din apropierea reședinței oficiale a premierului, a declarat pentru Agence France-Presse că explozia care a avut loc prin intermediul unui restaurant a ucis cel puțin o persoană.

Președintele Maithripala Sirisena a emis o declarație prin care se solicită ca oamenii să rămână liniștiți și să sprijine autoritățile în investigațiile lor. Nimeni încă nu șia- asumat responsabilitatea pentru atacuri. Au existat temeri că luptătorii care revin din grupul de Stat Islamic ar putea reprezenta o amenințare în țară. Au existat unele violențe sporadice în Sri Lanka, cu membri ai majorității comunității buddhiste din Sinhala care atacă moschei și proprietăți deținute de musulmani. Aceasta a dus la declararea stării de urgență în martie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri