Caută
Close this search box.

Facebook anunță că va implementa un sistem prin care utilizatorii să nu mai primească notificări despre persoanele decedate, păstrate în lista de prieteni

facebook

Reprezentanții Facebook anunță că vor implementa un sistem prin care utilizatorii să nu mai primească notificări despre persoanele decedate, păstrate în lista de prieteni. Compania reacționează la valul de sesizări și transmite că vrea să-și menajeze utilizatorii care primesc sugestii de a-și invita apropiații decedați la evenimente sau de a le ura chiar la mulți ani. 

De ce păstrăm însă în listă persoane care nu mai sunt? În ce măsură rețelele sociale țin pasul cu dilemele morale apărute? Sunt întrebări la care a răspuns pentru RFI, psihologul Ligia Moise:

E totul mult mai simplu pe Facebook. În primul rând că acolo se vede doar ce vreau eu să se vadă. De aia suntem totți frumoși, deștepți și devreme acasă. (…)
Toți avem tendința să menținem în viața noastră o persoană care  a murit, sub o formă sau alta. Pentru că de fapt și atunci când plângem atât de mult, plângem pierderea noastră. (…) Și atunci, pentru a mai diminua, putem să ne mai ducem pe pagina aia, dat fiind că și viața virtuală este atât de prezentă în viața noastră reală.  (…) Eu îmi hrănesc nevoia de a fi fost în continuare persoana în viața mea accesându-i contul. Nu mi se pare dintre cele mai benefic lucru. Cel mai bine, atunci când pierdem o persoană, este să încheiem un doliu. (…)  Să acceptăm că acea realitate există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri