Caută
Close this search box.

Facebook va aloca 3 miliarde dolari pentru sondaje de confidențialitate. În ciuda scandalurilor, gigantul social media are acțiunile pe plus

facebook

Facebook a declarat că va aloca 3 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile potențiale ale unei investigații efectuate de autoritățile americane în practicile sale de confidențialitate, potrivit BBC.

Deși se prevede un preț destul de mare a unei anchete a Comisiei Federale a Comerțului din SUA, costul final ar putea fi de 5 miliarde de dolari, a afirmat acesta. Gigantul social media a mai spus că vânzările totale pentru primele trei luni ale anului s-au scumpit cu 26%, ajungând la 15,08 miliarde de dolari, depășind ușor așteptările pieței. Utilizatorii lunari au crescut cu 8%, a spus compania. Această creștere ridică numărul de utilizatori la 2,38 miliarde.

„Am avut un trimestru bun, iar afacerile și comunitatea noastră au continuat să crească”, a spus fondatorul și directorul executiv Mark Zuckerberg. „Ne concentrăm pe construirea viziunii noastre privind viața privată pentru viitorul rețelelor sociale și colaborând în mod coerent pentru a aborda aspecte importante pe internet”.

În ciuda scandalurilor acțiunile cresc

Acțiunile au crescut cu aproape 40% de la începutul anului până în prezent, depășind cu mult piața mai largă și au crescut cu aproape 5% la tranzacționarea târzie pe Wall Street.

Facebook se confruntă cu o anchetă asupra scandalului de date Cambridge Analytica, însă nu au fost încă publicate concluzii. Facebook a fost etichetat „mincinoși patologici moral falimentar” de către comisarul pentru protecția vieții private din Noua Zeelandă în această lună, după ce a găzduit un flux live al atacurilor din Christchurch în care au fost ucise 50 de persoane.

Într-un interviu după atacuri, Zuckerberg a refuzat să se angajeze în orice schimbare a tehnologiei live a platformei, inclusiv o întârziere în timp a livrărilor.

Facebook, care deține Instagram, a recunoscut săptămâna trecută că încă milioane de utilizatori ai Instagram au fost afectați de o eroare de securitate decât cea dezvăluită anterior. Acesta a stocat în mod eronat parolele a sute de milioane de utilizatori fără criptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri