Caută
Close this search box.

Fake news și tunuri pe justiție

Lucrurile în Justiție au luat o întorsătură halucinantă. De la fake news promovat cu frenezie pe toate platformele puterii până la tunurile puse pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, iată imaginea dezolantă a realității contemporane.

Iar ziua de joi a demascat intențiile Guvernului Dăncilă, dacă mai era pentru cineva valabilă ipoteza onestității în ceea ce privește strategia modificărilor penale. Să ai trei asociații de magistrați care protestează la Bruxelles, ca semn de extremă disperare față de perspectiva independenței sistemului și ție ca Executiv să nu-ți pese, înseamnă că ai interese care nu au nicio legătură cu România occidentală.

Degeaba avertizezi Guvernul să nu mai emită ordonanțe de urgență în justiție și politică penală până când nu se va cunoaște voința suverană a poporului. Palatul Victoria este imun la toate semnalele venite de la ambasade, lideri europeni, opoziție internă, însă consecvent în disperarea de a distruge mecanismele care vizează anticorupția.

Societatea civilă este de multă vreme bătaia de joc a coaliției de guvernare. Nu e nimic nou sub soare, am văzut deja modelul unguresc de încercare de subminare a independenței societății civile.

Ca și în Ungaria, guvernul român s-a lansat într-o campanie fulminantă de decredibilizare a ong-urilor, dublată de eforturile de a acapara controlul asupra finanțatorilor organizațiilor neguvernamentale. Scopul de a pune pe linie moartă ong-urile care deranjează, prin metoda clasică de a le lăsa fără bani, începe să prindă contur pe Dâmbovița.

În momentul de față, fără nici un dubiu, prin acțiunile sale politice, puterea fragilizează statutul țării noastre în NATO și UE. România se îndepărtează în galop de la cerințele statului de drept. Ineficiența Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă garanția Guvernului că demersurile lor de decredibilizare și distrugere vor reuși. Pare incredibil cum o mână de oameni, incompetenți chiar și pe capitolele care vizează regiunile de influență, pot pune la coșul de gunoi zeci de ani de dialog și progrese democratice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri