Caută
Close this search box.

Firea despre relația cu Dragnea: Nu se poate șterge cu buretele tot ce-a fost în ultimele luni

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu se poate şterge cu buretele tot ce s-a întâmplat în ultimele luni în relaţia dintre ea şi liderul PSD, Liviu Dragnea, dar că este important pentru Bucureşti să reînnoade dialogul instituţional.

În acea perioadă de spitalizare în care am primit mesaje în primul rând de la apropiaţi, de la prieteni, au fost şi meaje de la colegii din politică – Tăriceanu, Dăncilă, şi dl Dragnea a lăsat un mesaj de sănătate şi urări de bine. Mi se pare omenesc”, a spus Firea la Antena 3, potrivit News.ro.

Ea a precizat că „în acea perioadă au avut loc primele discuţii, iar după externare a avut loc o discuţie telefonică în care s-a manifestat interesul de a reporni proiectele dintre primărie şi Guvern şi chiar şi Parlament”.

Nu poţi să refuzi aşa ceva. Aş fi pusă la colţul istoriei dacă aş întoarce spatele ajutorului, sprijinului din partea ministerelor, instituţiilor statului. Am pus întotdeauna interesul general, al oamenilor, înaintea celui care să mă reprezinte pe mine”, a adăugat Firea.

De ce să sufere bucureştenii? Pentru că am avut o dispută politică, de idei? Nu putem să ştergem cu buretele tot ce s-a întâmplat, acum e important, dacă dl Dragnea poate şi vrea şi dacă eu pot şi vreau, să reînnodăm dialogul în primul rând instituţional – primărie, guvern, parlament”, a spus edilul.

Primarul Capitalei a precizat că nu s-a întâlnit cu Dragnea, dar au stabilit, tot telefonic, să fie discutate în perioada următoare câteva proiecte prioritare pentru Bucureşti.

Poate că, dacă eu nu trăgeam un semnal de alarmă în septembrie, aşa cum m-am priceput, poate dacă nu aduceam nişte critici, chiar uneori prea dure, poate nu ajungeam la momentul în care să fie luate în seamă aceste proiecte pentru Bucureşti. Merită să ne sacrificăm noi ca persoane. Cred că a ajuns şi domnia sa la concluzia că nu e bine să închizi proiectele unui oraş pentru că te cerţi cu primarul. Cred că în primul rând s-a gândit la bucureşteni”, a mai declarat edilul.

Gabriela Firea a spus că nu cere nimic pentru ea, nici funcţii, nici onoruri, este mulţumită cu statutul de simplu membru PSD, dar cere pentru Bucureşti.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, în 16 martie, că relaţia lui cu Gabriela Firea este în refacere şi crede că sunt mai multe lucruri care îi unesc decât care îi despart. El spune că din partea sa este o deschidere totală şi, dacă el sau PSD ar fi trebuit să facă ceva mai mult pentru Bucureşti, atunci vor face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri