Caută
Close this search box.

Fiul cel mic al ducilor de Cambridge, Prințul Louis, împlinește astăzi 1 an

Prinţul Louis de Cambridge, cel mai mic dintre cei trei copii ai ducelui şi ducesei de Cambridge, sărbătorește marţi prima sa aniversare, potrivit Press Association.

Prinţul Louis Arthur Charles a venit pe lume la 23 aprilie 2018, la ora locală 11:01 am, şi a cântărit la naştere 3,8 kilograme, scrie Agerpres.

În ordinea succesiunii la tron, el este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi al ducelui de Edinburgh, precum şi fratele mai mic al prinţului George şi al prinţesei Charlotte.

Louis şi-a făcut prima apariţie publică în braţele mamei sale, Kate, pe treptele maternităţii Lindo Wing, de la spitalul St Mary’s din Paddington, Londra, la doar câteva ore după naştere.

Prenumele Louis, pe care îl poartă şi prinţul George, a fost acordat în semn de omagiu pentru contele Mountbatten, unchi al prinţului consort Philip, asasinat de Armata Republicană Irlandeză (IRA).

William şi Kate au dat publicităţii imagini cu fiul lor la scurt timp după naştere – printre acesta se află o fotografie în care Louis, care avea doar o săptămână, este îmbrăţişat de surioara sa, Charlotte, la aniversarea de trei ani a acesteia.

În fotografie, Louis doarme adânc, iar Charlotte îl îmbrăţişează protector şi îl sărută pe frunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri