Caută
Close this search box.

Frans Timmermans, atac la PSD și Liviu Dragnea: ”Un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale nu poate aparține socialiștilor europeni”

şpagă

Olandezul Frans Timmermans, candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, ameninţă Partidul Social Democrat (PSD) din România cu repercusiuni, subliniind că ‘un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale’ nu poate aparţine acestei familii politice europene, transmite agenţia austriacă APA, căreia prim-vicepreşedintele Comisiei Europene i-a acordat un interviu înaintea sosirii sale, vineri, la Viena.

În interviul menţionat, Timmermans a insistat că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de autorităţile române, va fi susţinută de o majoritate a Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, şi a calificat evenimentele din România ca fiind îngrijorătoare.

‘Noi am discutat deja personal la Madrid cu (liderul PSD Liviu) Dragnea, (şeful PSE Serghei) Stanişev, (liderul grupului din PE, Udo ) Bullmann şi cu mine, şi i-am spus în mod explicit. Eu l-am întrebat: Vrei să mai fii membru al acestui partid? Atunci trebuie să respecţi regulile jocului. Pentru noi există limite. Un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale nu aparţine acestei familii’, a afirmat Timmermans.

‘Obiectivul meu este să devin preşedinte al Comisiei Europene’, a mai spus el, explicând că ‘pentru aceasta am nevoie de o majoritate în Parlamentul European. Aceasta încerc să o realizez cu partide progresiste şi cu un program pozitiv’.

Candidatul socialiştilor nu crede că o alianţă a partidelor de dreapta ar putea să-i trimită pe social-democraţi pe locul al treilea în alegerile europene. ‘Ştiu: mulţi alegători şi alegătoare sunt dezamăgiţi şi atunci caută o alternativă. Naţionaliştii sunt foarte buni în a demola, în a ataca, în a găsi ţapi ispăşitori, aceasta o pot face excelent. Însă pot ei să şi construiască ceva? Aceasta este marea întrebare’, a mai arătat Timmermans.

În acelaşi interviu, el a afirmat că îşi propune să întărească şi mai mult Uniunea Europeană, prin ‘mai multă justiţie socială, mai multă taxare corectă, mai multă cooperare internaţională, mai multă sustenabilitate’.

Legat de faptul că el, personal, a devenit o ţintă a premierului ungar Viktor Orban, Timmermans a subliniat că acest lucru nu îi răpeşte somnul. ‘În Comisie răspund de statul de drept. Sunt, din punct de vedere politic, cu adevărat neutru când este vorba despre aceste responsabilităţi. Că aceasta nu le place lui Kaczynski şi lui Orban şi lui Dragnea, o ştiu deja. Că aceştia, pe baza filosofiei lor politice, vin mereu cu atacuri la persoană, şi asta o înţeleg, aşa procedează politicienii’, a mai spus Timmermans.

Interviul a fost acordat înaintea sosirii sale la Viena pentru pregătirea alegerilor europarlamentare împreună cu Partidul Social-Democrat austriac (SPOe, de opoziţie). Sursa: Agerpres

Un răspuns

  1. „mai draga” olandezule, nu o sa ajungi niciodata ceea ce „ti” se prefigureaza in „obiectivul” tau. esti nascut „melc balos” si esti mai departe de regretele mature si mult mai aproape de bebelusi si de scutece.
    cer unei persoane responsabile (cu familie, copii, nepoti, indiferent de sex) sa isi imagineze o intalnire de gradul trei intre Victor Orban si acest „bebelus”.
    Mircea Vulcanescu putea „dormi bine” in preziua condamnarii pentru ca era „om” (intemnitat la Aiud) si nu avea nici o vina.
    tu esti un „mimic” bine „coafat” de altii, care crezi ca traiesti si ai vreo „importanta”.
    mai vedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri