Caută
Close this search box.

Frans Timmermans împotriva unei amânări Brexit : UE are limitele sale. Și am atins limitele

Uniunea Europeană nu poate continua să amâne plecarea Marii Britanii din bloc cu încă două săptămâni, a afirmat prim-vicepreședintele Comisiei Europene în câteva observații publicate joi, potrivit Reuters.

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans a declarat ziarului „Die Welt” din Germania că Uniunea Europeană a atins limita a ceea ce poate oferi Marii Britanii în ceea ce privește concesiile pentru a elimina impasul. „Nu putem continua pentru totdeauna în negocierile Brexit și întotdeauna să ne extindem cu două săptămâni”, a spus el. „Parlamentul britanic trebuie să ia o decizie și, în cele din urmă, Londra să spună ce dorește”. El a adăugat: „Cheia nu este cu Londra. Avem un angajament față de cetățenii UE, de a proteja piața unică a UE, de a proteja Irlanda și de a proteja principiile Uniunii Europene. Vom continua să facem acest lucru cu toată hotărârea. De asemenea, UE are limitele sale. Și am atins limitele”. El a spus că este important ca prim-ministrul britanic Theresa May și liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, să ajungă la un acord pentru a depăși impasul creat de respingerea de către Parlament a unei înțelegeri de ieșire negociate cu UE.

La summit-ul de săptămâna trecută, liderii UE au oferit Marii Britanii în mod efectiv termen până săptămâna viitoare fie pentru a ratifica acordul negociat de May pentru a ieși până la 22 mai prezentând un plan alternativ credibil pentru a asigura o prelungire mult mai lungă sau să plece fără o înțelegere pe 12 aprilie.

Timmermans a spus că, în cazul unui Brexit fără acord, cetățenii britanici probabil nu vor avea nevoie de viză dacă ar dori să viziteze UE pentru o perioadă scurtă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri