Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, la Antena 3 că Liviu Dragnea a sunat-o recent, după adresele pe care Gabriela Firea i le-a transmis, și a promis că va încerca să rezolve o parte din problemele reclamate de primarul general.

„Nu vă ascund faptul că domnul Dragnea m-a sunat în prima zi în care am revenit din spital, mi-a spus că a primit acele adrese și că dorește să rezolve parte din problemele pe care Primăria Capitalei le are în această perioadă.

Am înțeles din acest mesaj că dorește cumva că dorește să normalizeze relația dintre președintele PSD și Primarul General, fost om cu funcții în PSD, acum simplu membru de partid, ceea ce cred că este de bun augur pentru cetățeni. Eu cred că dacă aș refuza acest sprijin din partea Guvernelor, a ministerelor care sunt acum coordonate de către reprezentanți ai coaliției PSD-ALDE al fi blamată pentru faptul că țin mai mult la orgoliul meu personal decât la interesul bucureștenilor”, a spus Gabriela Firea, într-o intervenție telefonică.

Gabi Firea a spus că doreşte să-şi ducă mandatul de primar la bun sfârşit cu realizări, că sunt foarte multe probleme şi bani foarte puţini.

„Dacă domnul preşedinte Dragnea, dacă doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, domnul ministru de Finanţe Teodorovici înţeleg să normalizeze relaţia cu Primăria Capitalei, eu cred că e de bun augur, e în interesul bucureştenilor, eu nu am cum să refuz o astfel de atitudine, pentru că eu aş fi cea acuzată că întorc spatele unei normalizări şi unei echilibrări a situaţiei şi financiare şi din punctul de vedere al Regiei de termoficare şi fuziunii cu ELCEN”, a afirmat primarul general.

Ea a amintit că, în urmă cu două săptămâni şi jumătate, a avut o intervenţie chirurgicală la colon, precizând că, în perioada de spitalizare, în primul rând familia şi prietenii i-au fost alături, dar că au fost şi politicieni care i-au trimis mesaje de însănătoşire sau flori.

„Au fost şi câţiva oameni politici care au dorit să-mi transmită mesaje de sănătate, de însănătoşire grabnică, chiar unii mi-au transmis flori la spital, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, şi îi mulţumesc, domnul Dragnea, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, domnul Victor Ponta şi alţi colegi sau foşti colegi din politică şi le-am mulţumit tuturor pentru intenţiile bune, sunt convinsă că au fost sinceri în demersul lor”, a spus Firea.

În ceea ce priveşte problemele Capitalei, ea a menţionat că a transmis şefului statului, preşedintelui Senatului, al Camerei Deputaţilor, premierului şi miniştrilor de resort adrese prin care a atras atenţia asupra pericolului pentru abonaţii RADET din Bucureşti dacă regia nu fuzionează cu ELCEN.

Firea a adăugat că le-a trimis adrese prin care le-a descris cu cifre concrete „deficitul imens” pe care-l are bugetul Capitalei. „E vorba despre faptul că lună de lună Primăria Capitalei primeşte mult mai puţini bani decât primea în lunile respective în anii trecuţi. Ca un exemplu, în luna februarie a anului trecut Primăria Capitalei a primit de la Ministerul de Finanţe 500 de milioane de lei, anul acesta, abia 200. Noi vom ajunge în situaţia să plătim doar salariile, utilităţile şi să nu mai plătim investiţiile, ceea ce nu ar fi normal, nu ar fi corect. (…) Avem 19 spitale în administrare, avem subvenţia la transport, la energie termică, avem foarte multe şantiere începute”, a declarat edilul general, subliniind că trebuie continuată această dezvoltare.

209 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here