Caută
Close this search box.

Gen. Nicolae Ciucă este de azi, din nou, şeful Armatei Române

nicolae ciucă

Generalul de patru stele Nicolae Ciucă este din nou şeful Marealui Stat Major al Armatei Române începând de astăzi. În spatele numirii sale se află un amănunt sordid: ministrul Leş nu a semnat, ci un secretar de stat al său.

Ordinul a fost semnat de secretarul de stat pentru politica de aparare, Nicolae Nasta, in lipsa din tara a ministrului Gabriel Les, aflat in vizita in Polonia. Decizia este valabila incepand cu data de 5 aprilie 2019.

Curtea de Apel a respins pe 29 martie acțiunea prin care Ministerul Apărării cere anularea decretului de numire a generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Armatei.

Instanța de contencios administrativ obligă Ministerul Apărării la plata sumei de 900 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Minuta, mai jos:

„Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului Ministerul Apararii Nationale prin ministrul apararii nationale, invocata de paratii Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, ca nefondata. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Administratiei Prezidentiale, Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, ca nefondata.

Respinge, in temeiul art.5 alin. (1) lit. b) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, actiunea formulata de catre reclamantul Ministerul Apararii Nationale prin ministrul apararii nationale, in contradictoriu cu paratii Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, avand ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018, ca fiind inadmisibila in privinta controlului judecatoresc in contenciosul administrativ asupra actelor de comandament militar definite de art.2 alin.1 lit.l) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.

Obliga reclamantul Ministerul Apararii Nationale la plata catre paratul Ciuca Gh. Nicolae Ionel a sumei de 900 lei reprezentand cheltuieli de judecata – onorariu avocat. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmand a fi depusa la Curtea de Apel Bucuresti.

Pronuntata, astazi, data de 29 martie 2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, in temeiul art.402 Cod procedura civila.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri