Daniel Horodniceanu îl critică pe Tudorel Toader, considerând că evaluarea pentru funcţia de procuror general este la bunul plac al ministrului.

Afirmaţia vine după ce ministrul Justiţiei i-a respins pe cei patru candidaţi la funcţia de procuror general – Augustin Lazăr, Daniel Horodniceanu, Marian Drilea, Gabriela Scutea.

Noua procedură de selecţie pentru numirea procurorului general al României va avea loc în perioada 12 aprilie – 8 mai.

„Deciziile ministrului Justiţiei nu mă surprind. Este, însă, necesar să aflăm care au fost exigenţele pe care nu am reuşit să le satisfacem. Aprecierea subiectivă a unei persoane nu poate, prin ea însăşi, fără a justifica reperele avute în vedere, să fie credibilă”, afirmă Daniel Horodniceanu, potrivit Agerpres.

El spune că „această abordare este nesatisfăcătoare şi neprofesionistă, fie că provine de la ministrul Justiţiei sau de la membrii comisiei de examinare aflaţi în subordinea acestuia”.

„Nici profilul de candidat, nici reperele la care trebuia să răspundem nu au fost prezentate în anunţul de lansare a procedurii. În aceste condiţii, fără solicitări specifice şi fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului, ceea ce într-o societate democratică este inadmisibil”, menţionează procurorul.

Horodniceanu arată că, „deşi această abordare tinde să devină un mod de lucru” al ministrului, ea „prezintă riscul de a descuraja candidaţii oneşti să se prezinte la proceduri viitoare”.

59 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =