Împușcăturile din afara unui club de noapte din Melbourne au provocat „răni îngrozitoare” care au ucis un gardian și au rănit alți trei bărbați, a declarat duminică poliția dar nu a existat nici o sugestie că atacul ar fi legat de un act terorist, relatează Reuters.

Australia are unele dintre cele mai dure legi de control al armelor din lume adoptate după cea mai gravă crimă în masă când un bărbat înarmat a ucis 35 de oameni la Port Arthur, în insula Tasmania, în 1996.

Împușcăturile de duminică au avut loc la ora 3.20 în districtul Prahran, renumit pentru distracții, aflat în sud-estul orașului Melbourne, a spus poliția. Trei agenți de pază și un om, care aștepta să intre, au fost duși la spital după ce au fost răniți, a declarat poliția într-o conferință de presă televizată din Melbourne. „Se pare că focurile au fost descărcate dintr-o mașină din această zonă în mulțimea aflată în afara clubului de noapte”, a declarat inspectorul de omucidere Andrew Stamper. Victimele au suferit „răni teribile” de la o armă din imediata proximitate, a adăugat el.

Un gardian a murit în spital, un alt bărbat era în stare critică și două persoane nu au răni care le-ar pune viața în pericol. Un paznic a fost împușcat în față, a spus ziarul „Age”. Cu toate acestea, nu a existat nicio sugestie că atacul a fost legat de terorism, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției prin telefon.

95 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =