Caută
Close this search box.

Inițiativa pentru Justiție solicită membrilor CSM revocarea preşedintelui Lia Savonea

csm

Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită membrilor CSM revocarea judecătoarei Lia Savonea din funcția de președinte, fiind acuzată de neîndeplinirea și îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor prevăzute în legea de funcționare a Consiliului, se arată într-un comunicat al instituției.

În esență, reprezentanții Asociației o acuză pe Savonea că, prin comportamentul ei din timpul și după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis din 27 martie cu magistrații, ”a încercat să implice instituția al cărei reprezentant este în lupta politică, servind interese străine sistemului judiciar”.

”Doamna președinte al CSM a dat dovadă de lipsă de respect și de cooperare loială – nu doar față de Președintele României, ci și față de ceilalți membri ai CSM, precum și față de ceea ce trebuie să reprezinte instituția al cărei reprezentant este temporar.

Acționând în acest mod duplicitar, doamna președinte SAVONEA LIA și-a îndeplinit în mod defectuos atribuția fundamentală de reprezentare a Consiliul Superior al Magistraturii în relațiile interne, prevăzută de art. 24 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 317/2004”, se mai arată în comunicatul Asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri