Caută
Close this search box.

Iohannis critică Ministerul Apărării pentru că nu cheltuieşte complet și cu folos cei 2% pentru înzestrarea armatei

Iohannis

Klaus Iohannis a criticat din nou Cabinetul Dăncilă, mai precis Ministerul Apărării, pentru că nu cheltuieşte complet și cu folos cei 2% pentru înzestrarea armatei.

„Suntem în al treilea an consecutiv în care alocăm 2% din PIB pentru Apărare, în baza acordului politic pe care l-am inițiat la preluarea mandatului meu de preşedinte al României, în 2015. Dar nu e suficient. Am spus-o și o repet.

Atenționez Guvernul României și, mai ales Ministerul Apărării, să acţioneze mult mai eficient pentru realizarea programelor esențiale de achiziții strategice la care ne-am angajat, astfel încât să fie asigurată cheltuirea completă și cu folos a sumelor alocate.”, a declarat Klaus iohannis, potrivit digi24.

Gabriel Leş s-a arătat uimit de declaraţiile preşedintelui, având în vedere că şeful statului este preşedintele CSAT şi este la curent cu stadiul fiecărui proiect de înzestrare. Ministrul Apărării îl acuză pe preşedinte că atacă Guvernul României într-o perioadă tensionată pentru ţările cu ieşire la Marea Neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri