Caută
Close this search box.

Ion Cristoiu ştie că OUG exprimă spaima guvernelor chiar de propria lor majoritate

ion cristoiu

Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a căzut într-o capcană când a crezut că PSD va da ordonanţe de urgenţă pe Codurile Penale şi referendum.

Jurnalistul a susţinut că legiferarea prin ordonanţe exprimă teama unui guvern faţă de propria majoritate, arătând că, deşi nemulţumit de această practică, preşedintele nu ar avea de ce să-i pună capăt dacă PNL ar ajunge la guvernare .

Ion Cristoiu a explicat că prin revizuirea Constituţiei s-a cerut motivarea urgenţei unei ordonanţe, dar această cerinţă este ignorată. El a amintit că guvernul condus de Dacian Cioloş a legiferat cel mai mult prin ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele Iohannis şi-a dedicat joi trei sferturi din discurs practicii PSD de a recurge la ordonanţe de urgenţă. Şeful statului a criticat această practică, mai ales în contextul vehiculării unor informaţii potrivit cărora Guvernul Dăncilă va da ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea de secţii de votare diferite la referendum şi europarlamentare, şi pe Codurile penale.

Guvernul nu a dat aceste ordonanţe, iar Ion Cristoiu este de părere că şeful statului „nu a făcut altceva, voit sau nevoit, decât să ridice orizontul de aşteptare în legătură cu conferinţa de presă a lui Liviu Dragnea şi l-a ajutat, a contribuit la campania electorală a lui Liviu Dragnea”, conform Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri