Caută
Close this search box.

KIA și Hyundai sub investigație: SUA investighează producătorii asiatici privind „incendiile fără impact”

Autoritățile americane au declarat luni că au deschis două investigații separate asupra producătorilor de automobile Kia și Hyundai după ce au primit mai mult de 3.100 de reclamații privind „incendiile fără existența unui impact” a vehiculelor de la ambii producători, relatează AFP.

Incidentele sunt legate de un deces și de mai mult de 100 de leziuni până în prezent, potrivit Autorității Naționale pentru Controlul traficului pe autostrăzi (NHTSA).

Aproape trei milioane de vehicule de la cei doi producători ar putea fi rechemate după aceste investigații care au început pe 29 martie fiind vizate 1.7 milioane Kia Optimas, Sorentos și Souls și aproape 1.3 milioane de Hyundai Sonatas și Santa Fes. Un deces și 77 de leziuni sunt legate de vehiculele Kia, în timp ce 26 de răniți sunt vizați la Hyundai. Nici un producător nu a emis imediat comentarii.

După ce a fost avertizat inițial despre problema incendiului în 2018 de către grupul de avocați a consumatorilor de la Centrul de asistență pentru securitatea auto (CAS), autoritățile de reglementare au solicitat informații despre „toate incendiile legate de motoare și non-motoare” care afectează vehiculele celor doi producători, a afirmat NHTSA. „Sperăm ca acest pas va conduce rapid la o retragere cât mai curând posibil. Realitatea este că investigațiile extinse nu protejează proprietarii Kia și Hyundai – care necesită retrageri care au ca rezultat reparații eficiente”, a declarat directorul executiv al CAS, Jason Levine. „A trecut mult timp pentru ca puterea deplină a guvernului federal să fie adusă la răspundere pentru a explica de ce atât de multe vehicule Kia și Hyundai au fost implicate în incendii fără accidentare”, a spus Levine.

Nu este pentru prima dată când vehiculele Kia și Hyundai au înregistrat incendii neașteptate, potrivit NHTSA: aproximativ 6 milioane de vehicule a acestor constructori auto au fost afectate începând cu 2015, doar aproximativ 2,4 milioane din care au fost rechemate pentru reparații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri