Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis a anunţat două teme pentru referendumul de pe 26 mai

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor şi interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie.

Iohannis a anunţat că a transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele 2 probleme de interes naţional supuse consultării la referendumul din 26 mai.

Prima: Interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

A doua: interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracţiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorităţi de a sesiza CCR cu privire la ordonanţe.

Cetăţenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate să li se şteargă efectele condamnărilor şi dacă vor ca guvernul să mai adopte OUG-uri în domenii sensibile precum organizarea sistemului judiciar şi legislaţia penală.

Preşedintele Klaus Iohannis va chema la consultări, săptămâna viitoare, reprezentanţii partidelor parlamentare, pe tema referendumului care va avea loc pe 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

De altfel, Klaus Iohannis le-a spus luni jurnaliştilor prezenţi la Palatul Cotroceni, într-o discuţie informală, că va convoca partidele politice la consultări pe tema referendumului pe justiţie.

Preşedintele României a anunţat, luni, că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

Şeful statului a avut săptămâna trecută consultări pe tema referendumului pe justiţie cu reprezentanţii societăţii civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri