Caută
Close this search box.

Kovesi, procuror european. Anunțul Consiliului European înaintea întâlnirii de la Bruxelles

Intrăm din nou într-o săptămână foarte importantă pentru Laura Codruța Kovesi, săptămână în care vor avea loc ultimele negocieri – programate până în prezent – pentru şefia Parchetului European. Ce a transmis Consiliul European.

Practic, negoocierile dintre Consiliul European şi Parlamentul European au loc în aceeaşi zi în care preşedintele Klaus Iohannis se află la Sumitul Partidului Popular European, alături de oficialii europeni, aceiaşi care o susţin pe fostă şefă DNA.

Președintele Iohannis va sta în aceeaşi zi la masă cu Antonio Tajani, Donald Tusk şi Jean-Claude Juncker. În cazul în care Consiliul şi Parlamentul European nu ajung la un acord în ceea ce priveşte şefia Parchetului European, ar putea urma o negociere prelungită chiar până după alegerile europarlamentare, după cum arată România TV.

Reprezentanții Consiliului European, care îl susţin pe candidatul francez Bohnert, spun că, dacă nu se ajunge la un acord, următoarea negociere va avea loc cu noua conducere a Parlamentului European, rezultată după alegerile eurparlamentare de la sfârșitul lunii mai.

Concret, noul Parchet European va intra în acțiune în luna noiembrie a anului 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri