Caută
Close this search box.

Lazăr: Am luat decizia de a transmite premiul GDS celor care au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat marți că transmite premiul acordat de Grupul pentru Dialog Social disidentului Iulius Filip și tuturor foștilor deținuți politici din România, menționând totodată că își exprimă regretul față de dramele și suferințele trăite de luptătorii anticomuniști.

„Doresc să mulțumesc Grupului pentru Dialog Social pentru acordarea premiului GDS pe anul 2018. Sunt deosebit de onorat pentru primirea acestei distincții, pe care o consider o recunoaștere a eforturilor și rezultatelor Ministerului Public  în  lupta anticorupție, în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, în consolidarea statului de drept.

În acest context, am luat decizia de a transmite premiul GDS celor care – cu prețul vieții sau al unor suferințe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa.

Transmit acest premiu domnului Iulius Filip și tuturor dizidenților din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituție care activează la cele mai înalte standarde profesionale.

Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele și suferințele trăite de luptătorii anticomuniști, prin al căror curaj și sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul General.

Anterior, procurorul general s-a scuzat din nou, luni, la Timișoara, în privința modului în care a ajuns în comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul din Aiud, spunând că nu a cercetat, nu a trimis în judecată și nu condamnat niciun disident politic.

Lazăr a făcut parte, în anii 80, din comisia care a refuzat eliberarea condiționată a disidentului Iulius Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri