Producătorul de jucării Fisher-Price a rechemat de pe piață aproape cinci milioane de leagăne pentru bebeluși Rock ‘n Play după rapoartele legate de produs care ar fi dus la zeci de decese ale copiilor, relatează BBC.

Retragarea a fost anunțată vineri de către Comisia americană pentru siguranța produselor pentru consum (CPSC). Pe site-ul său, comisia a declarat că cel puțin 30 de sugari au murit în modelul de dormit de la lansarea sa pe piață în 2009. Într-o declarație, proprietarul companiei Fisher-Price, Mattel, a confirmat retragerea voluntară, dar el a susținut siguranța produsului respectiv. CPSC a spus că a fost conștient de 10 decese infantile în Rock ‘n Play care au avut loc atunci când copiii s-au rostogolit de pe spate pe burtă sau pe o parte în timp ce erau fără centură. Toți cei 10 copii au avut vârsta de cel puțin trei luni.

Fisher-Price a avertizat clienții să nu mai utilizeze leagănul odată ce copiii se pot răsturna. „În timp ce rămânem în fața siguranței tuturor produselor noastre, având în vedere incidentele raportate în care produsul a fost utilizat contrar avertismentelor și instrucțiunilor privind siguranța, am decis în parteneriat cu Comisia pentru siguranța produselor pentru consum (CPSC) că acest lucru prin retragerea voluntară este cel mai bun mod de acțiune”, a declarat Fisher-Price.

CPSC a estimat că retragerea afectează aproximativ 4,7 milioane de produse. Acesta a cerut consumatorilor să oprească imediat utilizarea leagănelor și să contacteze compania Fisher-Price pentru o rambursare.

La începutul acestei săptămâni, Academia Americană de Pediatrie (AAP) a cerut retragerea produsului, marcând leagănul drept „mortal”. „Când părinții achiziționează un produs pentru bebelușul sau copilul lor, mulți presupun că, dacă sunt vândute într-un magazin, trebuie să fie siguri de folosire. Tragic, nu este cazul”, a spus președintele AAP, Kyle Yasuda o declarație. AAP a citat un raport al revistei americane „Consumer Reports”, care a legat produsul de 32 de decese infantile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =