Caută
Close this search box.

Legea islamică Șaria la baza codului Penal: Sultanul din Brunei înăsprește învățăturile islamice și atrage furia celebrităților

Sultanul Bruneiului a cerut ca învățăturile islamice din țară să fie înăsprite în timp ce pedepse dure privind legea islamică Șaria, inclusiv moartea pentru relațiile sexuale dintre persoanele de același sex și adulter, urmau să intre în vigoare miercuri, potrivit AFP.

Codul penal dur din statul mic de pe insula tropicală Borneo – condus de sultanul Hassanal Bolkiah – este pe punctul de a fi implementat pe deplin după ani de întârzieri. Legile, care includ și amputarea mâinilor și picioarelor pentru hoți, vor plasa Bruneiul pe primul loc în Asia de Est sau de Sud-Est pentru a avea un cod penal bazat pe Șaria la nivel național și se va alătura mai multor țări din Orientul Mijlociu, cum ar fi Arabia Saudită. Violul și jafurile sunt, de asemenea, pedepsite cu moartea în conformitate cu codul și multe dintre noile legi, cum ar fi pedeapsa capitală pentru insultarea Profetului Mohamed, se aplică atât non-musulmanilor, cât și musulmanilor.

Decizia de a continua cu pedepsele a declanșat o alarmă în întreaga lume, iar Organizația Națiunilor Unite a marcat-o „crudă și inumană” și celebrități, conduse de actorul George Clooney și de star-ul pop Elton John sau Ellen DeGeneres, solicită boicotarea hotelurilor deținute de sultanul din Brunei.

Într-o adresă publică pentru a marca o dată specială în calendarul islamic, sultanul a cerut învățături islamice mai puternice, dar nu a menționat noul cod penal. „Vreau să văd învățăturile islamice din această țară să devină mai puternice”, a spus el în discursul televizat transmis la un centru de convenții din apropierea capitalei Bandar Seri Begawan. „Aș dori să subliniez că Brunei este o țară care întotdeauna își dedică închinarea lui Allah”. El a spus că dorește apelul musulman la rugăciune să sune în toate locurile publice, nu doar în moschei, pentru a reaminti oamenilor îndatoririle lor islamice. Sultanul, care a fost pe tron ​​pentru mai bine de cinci decenii, a insistat, de asemenea, că Brunei este o țară „echitabilă și fericită”. „Oricine vine să viziteze această țară va avea o experiență dulce și să se bucure de un mediu sigur și armonios”, a spus el.

Funcționarii nu au confirmat imediat intrarea în vigoare a codului penal al Șariei. În week-end, guvernul de la Brunei a afirmat într-o declarație că noile pedepse vor fi aplicate miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri