Caută
Close this search box.

Like-uri și generozitate electorală

Ne luăm cu nimicuri și nu mai facem follow-up pe evoluțiile cu adevărat importante în lupta pentru apărarea statului de drept. Vă informez că bugetul țării este în competiție cu topul național al like-urilor pe facebook. Dăm bani cu sacul la fel ca like-urile pentru politicieni. Fără nicio exagerare, felul în care guvernanții înțeleg să mărească salariile este același cu postările de pe rețelele de socializare.

Să ajungă banii la toată lumea, strigă liderii pesediști, cu generozitatea specifică politicienilor care vor să-și păstreze avantajele electorale cu orice preț.

De două luni cel puțin înainte de europarlamentare, toti vorbitorii partidelor umblă pe la televiziuni și numără banii din salariile bugetarilor. Uneori, se mai încurcă în numărătoare, dar revine cu sume și mai ispititoare, de la președintele țării până la umilul portar de cooperativă capitalistă. Până acum doar Liviu Dragnea știa pe dinafară legea salarizării unitare, anunțând pe Facebook cum împarte cadourile.

Acum, PSD-ul și-a făcut temele și ne explică și cum pot fi plătiți banii: dai salarii mai mari și colectezi mai mult la buget. Doamne, cât de proști suntem cu toții, cum de nu ne-am dat seama ce simplu e să mărești la nesfârșit salariile?

Strategia de guvernare pesedistă își va arăta, curând, erorile. Nota de plată a greșelilor guvernamentale va fi uriașă și tare mi-e teamă că o vom plăti tot noi, care credităm prin tăcere amatorii care se perindă prin toate guvernele. Nu trebuie să fii mare specialist să vezi cum se mimează o funcționare a instutuțiilor. Statul se prăbușește sub povara acestei crize instituționale, care sufocă progesul si generează corupție la toate nivelele. Acesta este motivul pentru care nu absorbim bani comunitari, nu avem servicii de calitate, iar controlul statului lipsește cu desăvârșire. Se stimulează turnătoria, nepotismul și clientelismul.

Ca să fii european nu e doar o chestiune de așezare geografică, fie ea și strategică, e vorba de atitudine, filozofie, cultură. Peste tot se vorbește despre trecerea de la globalizare la sustenabilitate. În România, ca să facem față schimbărilor de sistem mondiale, inevitabile, avem nevoie de instituții, nu de caricaturi care împart bani, fără discernământ, distrugând și bruma de normalitate socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri