Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu va merge la consultările de la Cotroceni pe tema Justiţiei pentru că nu-i place ”personajul”. ALDE anunţă că nu va onora invitaţia la consultări lansată vineri de preşedintele Klaus Iohannis, invocând revocarea procurorului Augustin Lazăr.

”Eu sigur nu merg. Eu sigur nu merg, dar de la partid de la noi o să trimitem nişte oameni. (…) Nu-mi place personajul”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă va merge la consultările pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a convocat, scrie Mediafax.

Tăriceanu a anunțat prezenta la Cotroceni, doar in condițiile revocării lui Augustin Lazăr.

„În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să ţină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli şi nu doreşte să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă şi de actuală, precum prezenţa în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist”, se arată în comunicatul ALDE.

„Poziţia noastră e fermă, iar dl Iohannis o cunoaşte: dl. Augustin Lazăr trebuie să plece din funcţie şi trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcţie constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta făţiş regimul comunist în anii de tristă amintire. Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foştilor torţionari. Iar sub umbrela acestei complicităţi, partidul nostru nu are ce discuta cu preşedintele în problematica Justiţiei”, mai preciează sursa citată.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită, săptămâna viitoare, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie.

33 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =