Caută
Close this search box.

Lovitură de imagine pentru Trump după publicarea raportului Mueller: Aprobarea administrației Trump scade cu 3 puncte procentuale în 2019

donald Trump

Numărul americanilor care îl aprobă pe Donald Trump a scăzut cu 3 puncte procentuale, până la cel mai scăzut nivel al anului, după eliberarea unui raport al Consilierului Special care detaliază interferența Rusiei în ultimele alegeri prezidențiale americane, potrivit unui sondaj exclusiv Reuters / Ipsos.

Sondajul, realizat joi după-amiaza până vineri dimineață, este primul sondaj național care măsoară răspunsul publicului american, după ce Departamentul de Justiție al SUA a lansat un raport al Consilierului Special, Robert Mueller, de 448 de pagini, care a povestit numeroase ocazii în care Trump a intervenit în anchetă. Potrivit sondajului, 37% dintre adulții din Statele Unite au aprobat performanța lui Trump în funcție, în scădere de la 40% a unui sondaj similar efectuat pe 15 aprilie și care este cel mai scăzut nivel al anului. De asemenea, aceasta a scăzut de la 43 la sută față de un sondaj efectuat la scurt timp după ce avocatul general al SUA, William Barr, a difuzat un rezumat al raportului în luna martie.

În raportul său, Mueller a declarat că investigația sa nu a stabilit că campania Trump a fost coordonată cu rușii. Cu toate acestea, anchetatorii au găsit „multiple acte ale președintelui care erau capabile să exercite o influență nejustificată asupra investigațiilor privind aplicarea legii”. În timp ce Mueller a decis în cele din urmă să nu-l acuze pe Trump cu o crimă, el a mai spus că ancheta nu l-a exonerat nici pe președinte.

Sondajul Reuters / Ipsos a fost realizat online în limba engleză în Statele Unite. Aceasta a reunit răspunsuri de la 1.005 de adulți, dintre care 924 cunosc raportul Mueller. Are un interval de credibilitate, o măsură de precizie, de 4 puncte procentuale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri