Caută
Close this search box.

Manda, Plumb (PSD): Am preluat guvernarea de la Guvernul Zero Cioloş cu zero fonduri europene atrase!

manda

PSD a preluat guvernarea, în urmă cu trei ani, cu zero fonduri europene atrase, au declarat, vineri, în deschiderea mitingului de la Craiova, preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, şi Rovana Plumb, cea care deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Claudiu Manda a susţinut că „liberalii portocalii n-au făcut nimic” pentru judeţul Dolj sau pentru regiune, ci doar „au minţit”.

„Ne critică Cioloş şi ai lui că nu atragem fonduri europene. Am reluat guvernarea de la ei cu zero fonduri europene, de aia li se spunea ‘Guvernul zero’. (…) Şi-au bătut joc de fermieri cu întârzieri de un an de zile la plata subvenţiei. Guvernul îi sprijină pe fermieri. (…) Am avut cea mai mare producţie la porumb din Europa în 2018. Am ajuns de la 300.000 de hectare irigate la 1,4 milioane de hectare irigate şi nu ne oprim până nu ajungem la 2 milioane de hectare, aşa cum am promis acum doi ani. (…) Am încredere în colegii mei din administraţie, am încredere în colegii mei parlamentari că tot efortul lor faţă de oamenii din judeţul Dolj va fi răsplătit pe data de 26 mai. Sunt sigur că pe 26 mai, PSD Dolj va fi organizaţia cu cel mai mare scor din România. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Victorie!”, a afirmat Manda la mitingul de la Craiova.

Dacian Cioloş: 6 miliarde de euro trase de Guvern, în anul 2016

Cu mult înainte de aceste afirmaţii electorale, fostul premier Dacian Cioloş reacţionase la precedente acuze de aceeaşi factură.

În noiembrie 2016, spre finalul mandatului său, Cioloş spunea, conform HotNews:

„La Ministerul Fondurilor Europene, vă rog sa explicati (…) că zero fonduri europene înseamnă de fapt circa 6 miliarde de euro care au intrat în ţară din fonduri europene, anul acesta, pe toate programele europene, şi cred că trebuie insistat pe faptul că, dacă pentru perioada 2007-2013 aveam absorbţie 58%, când am venit, în momentul de faţă avem un pic peste 80%.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri