Caută
Close this search box.

Mike Pence critică Germania şi Turcia la Conferinţa NATO de la Washington

sua

Vicepreşedintele american Mike Pence a dezlănţuit unele dintre cele mai aprigi critici la adresa aliaţilor NATO, Germania şi Turcia, susţinând că acţiunile recente ale ambelor ţări ameninţă să submineze Alianţa.

Într-un discurs susţinut la Conferinţa NATO de la Washington, care marchează aniversarea a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei, Pence a susţinut că „Alianţa nu a fost niciodată mai puternică”, în mare măsură datorită conducerii preşedintelui Donald Trump. El a argumentat că, departe de a diviza alianţa, criticile lui Trump faţă de membrii acesteia de a nu creşte cheltuielile din domeniul Apărării au fost puncte forte ale conducerii americane.

Pence a spus că, în timp ce mai multe ţări au crescut cheltuielile pentru apărare în ultimii ani, „mulţi alţii au nu au îndeplinit acest obiectiv”, Germania fiind „principalul dintre ei”.

El a criticat Germania în privinţa conductei Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc în Germania. El a spus că Europa nu poate rămâne unită şi sigură „dacă aliaţii noştri se vor baza pe Rusia”.

„Este pur şi simplu inacceptabil ca cea mai mare economie a Europei să ignore ameninţarea agresiunii ruseşti şi să continue să-şi neglijeze autoapărarea”, a adăugat el.

Pence a declarat că decizia Turciei de a cumpăra un sistem avansat de apărare antirachetă din Rusia „prezintă mari pericole atât pentru acea ţară, cât şi pentru întregul NATO”.

Un răspuns

  1. „Baiatul” asta zici ca e o papusa „pe sarma” care „povesteste” (prin gura ciunta a „vetrilocului”) despre familia lui lucruri ‘mai intime” (care nu trebuie „scoase” di casa).
    „Alianta” nu a fost niciodata mai slaba.
    „nord strim n…” aduce Germaniei gaze la o treime din pretul „lichefiatului” american.
    Iar despre „agresiunea ruseasca” impotriva Germaniei, cred ca nici Praslea cel Voinic (care nu era un „mare ganditor” sau „vorbitor”) ci doar o „imaginatie indoielnica”, la nivelul mintii de copil, nu putea defini „capcaunul” ca fiind altul decat cel care a instalat „”buzduganu`” (adica scutul) in proximitatea imediata a Moscovei sau a Berlinului.
    Eu cred ca „baiatul” isi va da si el „firesca si pamanteana” demisie inainte sa ajunga sa fie ironizat sau chiar jignit de cancelariile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri