Ministerul Mediului a dat aviz pentru împuşcarea ursului care i-a îngrozit pe localnicii din mai multe sate din judeţul Buzău, ucigând zeci de animale: oi, capre şi porci, anunţă reprezentanţii Prefecturii. Oamenilor ajunsese să le fie frică să mai iasă din case la orele serii, de teamă să nu se întâlnească cu ursul care le-a provocat multe stricăciuni în gospodării şi le-a ucis animalele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, Ministerul Mediului a dat avizul pentru recoltarea ursului. De la încălzirea vremii, animalul se plimba între localităţile buzoiene Pănătău, Colţi şi Bozioru. Ca urmare, gestionarul fondului de vânătoare, respectiv AJVPS Buzău trebuie să identifice ursul care a produs pagube locuitorilor din Colţi şi Pănătău şi apoi să treacă la recoltarea acestuia.

„Ca urmare a demersurilor efectuate de Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău, a punctelor de vedere transmise de Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău şi Comisariatul Judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu şi a unei solicitări de derogare din partea AJVPS Buzău, Ministerul Mediului şi-a dat acordul pentru recoltarea ursului care, în ultimele două săptămâni, a ucis câteva zeci de animale din mai multe gospodării situate îndeosebi pe raza comunelor Colţi şi Pănătău. Ca urmare, gestionarul fondului de vânătoare (AJVPS Buzău) trebuie să identifice cu exactitate exemplarul de urs care a produs pagube însemnate locuitorilor din zonele amintite şi să procedeze la recoltarea acestuia prin metoda «la pândă». De asemenea, în urma proceselor verbale întocmite anterior, se vor stabili şi despăgubirile ce vor fi acordate sătenilor ale căror gospodării au fost vizate de atacurile ursului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma.

În ultimele săptămâni, ursul respectiv a intrat în gospodăriile din Colţi şi Pănătătu, dar şi la Bozioru, şi a ucis zeci de animale. Mai mult, localnicii au declarat că au ajuns să se teamă să mai iasă din case la orele serii de frică să nu se întâlnească cu ursul care coboară din pădure după hrană şi se plimbă pe uliţele satelor.

sursa: news.ro

173 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here